Verslag: Buitenveldert 1 – BLWBB 1, uitslag 1-3 (0-1)

Verslag: Buitenveldert 1 – BLWBB 1, uitslag 1-3 (0-1)

De wedstrijd afgelopen zaterdag gaf in de beginfase een zeer aanvallend Blauw-Wit Beursbengels te zien. Enkele kansjes konden echter niet worden benut. De thuisploeg wist zich uiteindelijk te ontworstelen aan de druk en kon zelf ook regelmatig dreigend voor doel van de bezoekers komen. De gevaarlijke momenten aan beide zijden waren voornamelijk te wijten aan de slordige opbouw, c.q. balverlies. Na ruim een half uur wisten de Blauw Witte Bengels op voorsprong te komen. Spits Donovan Mijnals kwam op de middenlijn in balbezit en kon vervolgens vrij eenvoudig richting doel opstomen. Omdat niemand hem een strobreed in de weg legde kon Mijnals van een metertje of 20 een harde schuiver produceren. Deze was zo zuiver dat doelman Jules Oomen van Buitenveldert kansloos was. Ondanks enkele dotten van kansen, mislukt lobje van Zion Linger namens de bezoekers en een strak schot over, na een schitterende aktie van Akke Penning van de thuisploeg, ging de rust in met een 0-1 tussenstand.
De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Beide partijen grossierden in mislukte mogelijkheden. Na een kwartier wist Antonie de Puysselaar toch eenvoudig te scoren. Na een misverstand in de verdediging van Blauw-Wit Beursbengels, wist een aanvaller van Buitenveldert de bal terug te leggen waarna het een koud kunstje was voor de Puysselaar om de bal in het lege doel te schuiven. Tot vlak voor tijd kon het dubbeltje alle kanten op vallen. Het waren de bezoekers die 5 minuten voor tijd de wedstrijd in hun voordeel konden beslissen. Zion Linger wist namelijk met een fenomenale trap in de kruising de 1-2 op het bord te zetten. In de slotminuut werd het zelfs nog 1-3, doordat een verdediger van Buitenveldert, uiterst ongelukkig, bij het uitverdedigen hands maakte. Spits Mijnals van de Bengels weet wel raad met zulke buitenkansjes en dat gebeurde dan ook. De 1-3 eindstand was uiteindelijk dan wel enigszins verdiend te noemen, maar gezien het spelbeeld had een puntje voor Buitenveldert zeker ook niet onverdiend geweest.
A.s. zaterdag de opmaat naar de tweede competitiehelft en wel tegen Zandvoort op sportpark Sloten. Gezien de gevoelige nederlaag in Zandvoort valt er wel wat recht te zetten voor Blauw-Wit Beursbengels. Zeker omdat de afstand tot de lagere regionen niet echt groot te noemen is en ook om de aansluiting bij de top niet helemaal te verliezen.

A.s.v Blauw-Wit