Verslag: BOL 1 – BWBB (Uitslag 1-1)

Verslag: BOL 1 – BWBB (Uitslag 1-1)

De wedstrijd van vandaag (zaterdag 18 november) had kennelijk als motto “respect voor elkaars kunnen”. De thuisploeg had in de eerste 7 wedstrijden 33 keer het net laten bollen, dus werd de aanval van BOL door Blauw-Wit Beursbengels angstvallig in de gaten gehouden. Omdat de thuisploeg kennis had genomen van het goede, vaak technische veldspel van de bezoekers werd er door hen ook zeer behoudend gespeeld.

De Blauw-Witte Bengels hadden dan wel meer balbezit, maar de uitvallen van BOL waren zeer dreigend, dus gevaarlijk. De 1-0 viel daarom eigenlijk op een verrassende manier. Op de achterlijn wist een aanvaller van BOL de bal onverwachts toch nog voor te geven. Met de rug naar het doel wist Martijn Ton van BOL zijn tegenstander in de luren te leggen en vervolgens ook keeper Youssef El Albdallaoui kansloos te laten met een harde uithaal. Doordat Blauw-Wit Beursbengels vervolgens meer ging aandringen werd de ruimte voor BOL groter.

Dezelfde Martijn Tol kon echter diverse snelle uitvallen niet afronden. Omdat ook de Bengels hun schaarse kansen niet wisten te benutten was de ruststand van 1-0 een redelijke afspiegeling van de eerste helft.

Na rust werd het veldspel voornamelijk bepaalt door de bezoekers. BOL kwam nu sporadischer op de helft van Blauw-Wit Beursbengels, maar bleven natuurlijk loeren op een succesvolle counter. De verdediging van de bezoekers had er echter goed het oog in en ging waar het kon zelfs mee in de aanval. Een vrije trap, nadat de behendige Erwin Smajic onderuit was geschoffeld was aanleiding tot de gelijkmaker.

De vrije trap werd door iedereen gemist, maar bij de tweede paal stond verdediger Jessey Tuffour, die de bal een beetje onorthodox (lees enigszins gelukkig) weer in de doelmond bracht. Daar stond medeverdediger Giovanni Boezerman klaar om de bal eenvoudig in het lege doel te deponeren. De 1-1 zorgde, door het verdere verloop van de tweede helft, voor enigermate van extra opwinding bij de aanwezige toeschouwers.

Blauw-Wit Beursbengels wist, net zoals BOL in de eerste helft, niet de toch wel open kansen te benutten. Ook BOL bleef loeren op een goaltje, maar de defensies bleven overeind. Daardoor was de eindstand van 1-1 wel terecht. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar verliezen zou voor beiden niet terecht zijn geweest.

A.s.v Blauw-Wit