Verslag: BLWBB 1 – Zandvoort 1 (uitslag 6-2)

Verslag: BLWBB 1 – Zandvoort 1 (uitslag 6-2)

Anders dan de vorige wedstrijden hadden we vandaag te maken met een stuggere tegenstander. Waar we in andere wedstrijden (V&V en Arsenal) punten hebben laten liggen door zeer slordig met de kansen om te gaan, was het afgelopen zaterdag de stugheid van de kustbewoners dat ons parten speelde.

We hadden natuurlijk wel een flink overwicht, maar echte kansen waren eigenlijk op de vingers van een hand te tellen. Na twintig minuten speelde Kevin Hansen zich soepeltjes vrij, maar zijn schot in de verre hoek was een prooi voor de keeper. Zandvoort beet af en toe gevaarlijk van zich af, maar de verdediging kon steeds op tijd ingrijpen, terwijl keeper Mo El Kourai een alleen voor hem verschijnende aanvaller met de voeten van scoren wist af te houden.

Zion Linger had er vandaag weer zin in. Telkenmale snelde hij naar de achterlijn, maar de voorzetten bereikten vooralsnog niet onze spitsen. We kwamen toch op 1-0 door dezelfde Zion. Zion kreeg ineens een vrij veld voor zich en alleen voor de keeper faalde hij niet. Op slag van rust wisten we de bal op het middenveld af te snoepen en kon wederom Zion alleen op doel afgaan. Ook nu bleef Zion kalm en wist, na de keeper te hebben gepasseerd, de 2-0 binnen te schuiven.

Dat was tevens de ruststand. Al vlot na de thee werd het 3-0. Rechtsback Luciano Tuur was opgestoomd en wist bij de tweede paal Sergio Ommel te bereiken. Sergio schoot tegendraads binnen, zodat de keeper kansloos was. De buit was binnen. Dat dachten we tenminste, maar nonchalance en onbegrijpelijke passes gaven Zandvoort de kans om de 3-1 te scoren.

Toen het even later weer helemaal mis ging achterin werd het zelfs 3-2. De volgende minuten rook Zandvoort bloed en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker, zo niet erger. Gelukkig wisten we stand te houden. Sergio en Luciano werden gewisseld voor Enzo Maria en Jeffery Apau. Het was Kevin Hansen die ons weer de ruimere voorsprong en dus de ruimte schonk die we op dat moment echt nodig hadden.

Kappen en draaien in het strafschopgebied (en vervolgens met zijn chocoladebeen binnenschieten) betekende 4-2. Dat was zes minuten voor tijd de genadeklap voor Zandvoort. In de ultieme slotfase werden de gedesillusioneerde bezoekers getrakteerd op nog twee tegentreffers, waardoor de einduitslag op 6-2 werd gezet. De 5-2 van Zion was een hele fraaie.

Een lange rush werd bij de eerste paal besloten met een slim wippertje over de keeper heen, terwijl ook de ingevallen Enzo het genoegen mocht smaken om te scoren. Geduldig kappen en draaien, wachten en langs de verdedigers binnenschieten. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Cerezo Charmes, met een op het oog vervelende blessure. Devante Ritveld kwam voor hem in de plaats voor de laatste minuten.

Al met al een zeer terechte overwinning. Nu wel redelijk alert voor doel, al gaven we door even niet thuis te geven bijna weer onnodig punten weg.

A.s.v Blauw-Wit