Verslag: BLWBB 1 – Zandvoort 1, uitslag 1-4 (1-1)

Verslag: BLWBB 1 – Zandvoort 1, uitslag 1-4 (1-1)

Blauw-Wit Beursbengels is na het uiterst teleurstellende resultaat van vorige week (0-1 nederlaag tegen hekkensluiter OFC) wederom tegen een enorme zeperd aangelopen.
De openingsfase was nog uitermate hoopvol. Donovan Mijnals volleerde eerst, in kansrijke positie, voorlangs en even later kon hij alleen opstomen naar het doel van de kustbewoners. Doelman Daan Kerkman kwam echter ver zijn doel uit, zodat de hoek voor Mijnals te klein werd en Kerkman de bal tegen zich aan zag worden geschoten. Even later viel dan toch de 1-0. Serginio Eijken werd de diepte ingestuurd. Eijken wist de uitlopende doelman wel te omspelen en de bal vervolgens beheerst in het doel te deponeren. Na 20 minuten kantelde het duel enigszins. Dit kwam mede doordat doelman Youssef El Abdallaoui van de thuisploeg een voor hem zeldzaam zwakke inschattingsfout maakte. Jesse de Haan van Zandvoort ging storen, waarna El Abdallaoui zich de bal liet afsnoepen en de aanvaller zag scoren. De 1-1 viel op dat moment dan wel uit het niets, maar gaf Zandvoort duidelijk nieuwe energie. De eerste helft gaf vervolgens een aangenaam schouwspel te zien, maar geen van beide ploegen was in staat om nogmaals doel te treffen.
Na rust kwam Zandvoort duidelijk beter uit de startblokken dan de Blauw-Witte Bengels. In de 50ste minuut werd de verdediging op snelheid geklopt en was het een koud kunstje voor Bud Water omde bal binnen te werken. De 1-2 was duidelijk een tik voor de thuisploeg en Zandvoort probeerde gelijk door te drukken. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Blauw-Wit Beursbengels de regie weer in handen en werd de verdediging van Zandvoort onder druk gezet. Met de moed der wanhoop werd aangevallen, maar in plaats van de gelijkmaker moest 5 minuten voor tijd de 1-3 worden geïncasseerd. Salim Fertout was de maker Na een scrimmage kon de bal namelijk door de aanvaller over de lijn worden gewerkt. Dat de gedesillusioneerde Bengels ook nog de 1-4 te verwerken kregen, door wederom Jesse de Haan, kon er ook nog wel bij voor de thuisploeg.

A.s.v Blauw-Wit