Verslag: BLWBB 1 – Wartburgia 1, uitslag 2-3 (0-2)

Verslag: BLWBB 1 – Wartburgia 1, uitslag 2-3 (0-2)

Na een veelbelovende beginfase heeft Blauw-Wit Beursbengels vandaag geen potten kunnen breken. Slordig spel van de gastheren, waardoor veel balverlies, gaven de bezoekers in het vervolg hoop op een goed resultaat. Na 10 minuten de eerste serieuze aanval van Wartburgia. Een glijpartij in de verdediging van de Bengels gaf Niek Remijn van de bezoekers alle ruimte om volkomen ongedekt de 0-1 op het scorebord te zetten. Het bleek geen wake up call voor de gastheren, want het, eigenlijk onbegrijpelijke, balverlies van zelfs de sterkhouders bleef opmerkelijk. Dat leidde zelfs tot de 0-2 een paar minuten voor rust. Als je zelf, op de rand van het strafschopgebied, zomaar de bal in de voeten van de tegenstander speelt is dat vragen om doelpunten tegen. Spits Bob Dekker van Wartburgia was wel zo slim om dat cadeautje uit te pakken. De 0-2 bij de rust was een enorme tegenvaller voor alle fans van Blauw-Wit Beursbengels en een grote opluchting voor Wartburgia.
Na rust probeerde de thuisploeg de zaak te forceren. Door de toenemende druk werd de aansluiting als snel gevonden. De in de rust ingevallen Hicham Aklalouch wist een prachtige voorzet op maat van Damian Menzo, bij de 2e paal, uiterst koelbloedig binnen te koppen. De vreugde was echter van korte duur, want een paar minuten later werd een snelle counter afgerond door Jacco Fijnheer. De 1-3 kwam als een mokerslag voor de thuisploeg en het was aan gebrek aan koelbloedigheid van de voorwaartsen van Wartburgia te danken dat de marge niet nog verder opliep. Een paar riante kansen werden om zeep geholpen, waardoor Blauw-Wit Beursbengels er weer in ging geloven. Een ware stormloop op het doel van Max Klink was het gevolg. 5 minuten voor tijd werd Damian Menzo in het strafschopgebied onderuit gehaald. Een strafschop was het gevolg, welke door Jerghinio Sahadewsing resoluut werd binnen geschoten. De 2-3 zorgde voor nog meer spanning, maar de 3-3 bleef achterwege. Nadat in blessuretijd Klink , met een katachtige reaktie, de 3-3 voorkwam, was het verzet van Blauw-Wit Beursbengels gebroken.
Al met al mag men concluderen dat de overwinning voor de mannen uit Oost verdiend was. Zeker omdat veel spelers van de thuisploeg grote delen van de wedstrijd door de ondergrens zakten. Advies voor de gastheren: “uithuilen en op naar de volgende wedstrijd”.

A.s.v Blauw-Wit