BLWBB 1 – VVA/Spartaan 1, uitslag 5-0

BLWBB 1 – VVA/Spartaan 1, uitslag 5-0

De wedstrijd tegen het onderaan in de middenmoot verkerende VVA/Spartaan kende een uiterst slappe en nonchalante eerste helft. Een enorm overwicht gaf ons kennelijk te weinig inspiratie om de veelheid aan mogelijkheden en kansen om te zetten in een doelpunt. Te gehaast spel dus. Het zegt veel dat de bezoekers maar een keer enigszins gevaarlijk voor ons doel verschenen. De kopbal ging echter hoog over. Het zal daarom niet verbazen dat de ruststand 0-0 bleef.

De tweede helft kabbelde in eerste instantie weer net zo voort als de eerste helft. Spits Hansie Weehuizen moest in de rust wel noodgedwongen gewisseld voor Myrisk Asiamah. In de 68e minuut dan eindelijk de al lang verwachtte, maar ook verlossende, openingstreffer. Een voorzet werd door de verdediging van de bezoekers wel weggewerkt, maar gelukkig wist Mickey Wever de bal te controleren en door een woud van benen in het doel te schieten.

Dat is wat we nodig hadden, want door de 1-0 leek het verzet van VVA/Spartaan gebroken. Helemaal toen twee minuten later Zion Linger werd vrijgespeeld en hij voor de keeper ijzig kalm bleef en zodoende de 2-0 op het bord zette. Weer twee minuten later was het helemaal gedaan, want nu was wederom Zion er als de kippen bij om de 3-0 te verzorgen, na wanorde in de al murw gespeelde verdediging van de bezoekers.

Tijd voor wat wissels, want Dennis Amankwah en Cerezo Charmes waren wat geïrriteerd door bij tijd en wijle ongecontroleerde verdedigers, waardoor zij tegen een gele kaart aanliepen. Voor Dennis betekent dat een schorsing. Jeffery Apau en Raoul Darnoud kwamen voor hen in het veld. Tien minuten voor tijd een hoogstandje van Myrisk. Hij speelde zichzelf vrij en met een wonderschone lob werd de keeper kansloos gelaten. Vijf minuten voor tijd maakte Mickey Wever er ook nog 5-0 van, zodat de uitslag in ieder geval een beetje de krachtsverhoudingen in het veld weergaf.

Doordat VVC gelijkspeelde hebben we voor het eerst de kansen in eigen hand. Wie had dat kunnen denken na de onwaarschijnlijk zwakke start met 12 verliespunten in de eerste 6 wedstrijden. Als we de twee laatste wedstrijden winnen (VSV thuis en ASV Arsenal uit) zou een beslissingswedstrijd in ieder geval veilig gesteld worden. Met drie ploegen binnen een punt beloofd het in ieder geval een bloedstollend slot te worden

A.s.v Blauw-Wit