Verslag: BLWBB 1- Stormvogels 1 (uitslag 7-0)

Verslag: BLWBB 1- Stormvogels 1 (uitslag 7-0)

Afgelopen zaterdag heeft ons vlaggenschip weer een overtuigende overwinning behaald. Ondanks de vele treffers waren we wederom weer kampioen kansen missen. Ongelofelijk dat de mogelijkheden die ontstonden na toch werkelijk fraaie aanvallen vaak niet werden bekroond met een treffer.

Klaarblijkelijk misten we in de laatste fase een beetje koelbloedigheid en rust. We mogen eigenlijk ook niet zeuren, want onze supporters en de neutrale toeschouwers hebben genoten van het prima veldspel.

Al in de 11de minuut kwamen we op voorsprong. Zion Linger wurmde zich aan de buitenkant langs zijn tegenstander en wist Tommie Janssen te bereiken. Tommie bleef ijzig kalm en passeerde de kansloze doelman met een strak schot in de hoek.

In de minuten daarna beet Stormvogels even van zich af. Een slordigheidje bij het uitverdedigen van doelman Mo el Kourai werd niet bestraft en even later eindigde een volley gelukkig voor ons in het zijnet. Het bleek maar een stuiptrekking, want wij gingen vervolgens vol gas door. Na een half uur gaf een steekpass van Tommie de snelle Zion de vrije doortocht naar het doel. Zion werd van achteren neergehaald en de verdediger moest, terecht, met rood het veld verlaten.

De vrije trap werd door Diego Medina uitstekend ingeschoten, maar de keeper wist de bal uit de hoek te ranselen. De score werd in het kwartier voor rust gestaag uitgebouwd. Zion brak op rechts door en zijn voorzet op maat werd ook nu door Tommie op waarde geschat en weer liet hij de keeper kansloos. Toen brak de periode Diego aan. Keer op keer snelde hij aan de buitenkant voorbij zijn tegenstander(s). Twee van zijn voorzetten werden tot doelpunt gepromoveerd. 3-0 werd het door spits Sergio Ommel, die simpel kon binnen tikken.

In de tussentijd moest Tommie geblesseerd het veld verlaten. Kevin Hansen kwam voor hem in het veld. De 4-0 kwam van het hoofd van Cerezo Charmes, die bij de tweede paal schitterend, diagonaal, binnen kopte. Dit werd ook de ruststand. De tweede helft was bijna identiek aan de eerste helft. Ook nu werden doelpunten gescoord in het laatste kwartier.

Het eerste half uur werd door onze spelers besteed aan het al gememoreerde kampioenschap: “Wie mist de mooiste kans”. De 5-0 hadden we te danken aan een slippertje van de IJmuidense doelman en de alertheid van Diego. In een poging zijn fout te herstellen bracht de keeper namelijk Diego ten val. De strafschop werd feilloos ingeschoten door aanvoerder Pascal Heije.

Kevin Hansen wist in de slotfase ook een duit in het zakje te doen. De 6-0 werd door hem zeer beheerst in de verre hoek geplaatst en de 7-0 wist hij te maken, na goed doorzetten in een paar duels. Al met al een ruime en verdiende overwinning. A.s. zaterdag op naar Haarlem, waar de Koninklijke HFC ons zal opwachten. Hopelijk staat ons vizier dan ook weer de nodige keren op scherp.

Rest ons nog beterschap te wensen aan onze doelman Bertram de Langen, die helaas een tijdje in het ziekenhuis onder controle moet blijven. Bertram, vanaf deze plek van harte beterschap!

A.s.v Blauw-Wit