Verslag: BLWBB 1 – OSV 1, uitslag 0-1 (0-0)

Verslag: BLWBB 1 – OSV 1, uitslag 0-1 (0-0)

Blauw-Wit komt steeds meer in een neerwaartse spiraal. Voetballend vermogen (ondanks alle blessures) voldoende, maar de resultaten van de afgelopen weken hebben het zelfvertrouwen kennelijk toch aangetast. Ondanks dat was het begin van dee wedstrijd voor de thuisploeg. Sneeuw en hagelbuiten trotserend moest OSV terug. De eerste kans was dan ook voor de Bengels. Erwin Smajic speelde zich aan de buitenkant behendig vrij en kon met een breedtepas Serginio Eijken bereiken. Zijn schot was echter een prooi voor de boomlange doelman van OSV Yort Willems. Na een kwartiertje kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Na knullig uitverdedigen caromboleerde de bal pardoes voor de volkomen vrijstaande Nicky Roelen. Hij wist vervolgens doelman Youssef El Abdallaoui kansloos te laten.
De 0-1 kwam bij Blauw-Wit Beursbengels aan als een mokerslag. Na een half uur werd Tommy Janssen van de thuisploeg op de rand van het strafschopgebied onderuitgehaald. De vrije trap van Smajic ging naar de hoek, maar doelman Willems wist de bal nog tot corner te werken. Even later een hectische minuut. Doelman Willems van OSV trapte de bal pardoes in de voeten van Smajic. I.p.v. van ver inschieten lag hij de bal breed, maar werd onderschept door de verdediging van OSV. Direct werd de bal naar voren gespeeld, waardoor de verdediging van Blauw-Wit Beursbengels verrast werd. Verdediger Quincy Uljee wist echter met een uiterste krachtsinspanning de bal te blokken. Tot aan de rust gebeurde er niet veel spannends meer.
Na rust probeerden de Bengels de druk op te voeren. Tot echte kansen leidde dat niet echt, terwijl de Oostzaners met hun uitvallen enkele dotten van kansen niet wisten te verzilveren. De moed zakte steeds meer in de schoenen van de thuisploeg. Helemaal toen, een kwartier voor tijd, Erwin Smajic in het strafschopgebied onder uitgetrokken leek te worden. De op zich prima leidende scheidsrechter Dorrestijn uit Loenen a/d Vecht, zag er, echter als een van de weinigen, echter geen overtreding in. OSV wist de slotfase zonder veel moeite te overleven. Mede omdat haast, misverstanden en het vermogen om de juiste man aan te spelen, de Bengels parten speelden. Mede door de vervelende andere uitslagen is Blauw-Wit Beursbengels op een na-competitieplek terechtgekomen. Het zal een hele toer worden om het geloof in eigen kunnen te behouden, want degradatievoetbal is niet echt een specialiteit van de Bengels.

A.s.v Blauw-Wit