Verslag: BLWBB 1 – OSV 1 (Uitslag: 3-3)

Verslag: BLWBB 1 – OSV 1 (Uitslag: 3-3)

Een slap begin van Blauw-Wit Beursbengels zette gelijk de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd tegen OSV. Al in de eerste minuut leverde een onhandige ingooi van de thuisploeg een kans op voor OSV, maar het schot zeilde naast. Even later weer onnodig balverlies op het middenveld leverde wel schade op. Aanvaller Jeulink van OSV werd vervolgens de diepte ingestuurd en met een prachtig diagonaal schot in de verre hoek werd keeper Youssef El Abdallaoui kansloos gelaten. Blauw-Wit Beursbengels wist zich in het verloop wel wat te herstellen. Na een kwartiertje werd aanvaller Erwin Smajic onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. De leidsman zag er, tot verbazing van veel toeschouwers, geen strafschop in.

Ook in de fase daarna leek de gelijkmaker voor Blauw-Wit Beursbengels een kwestie van tijd te zijn. De vele kansrijke aanvallen werden helaas niet doeltreffend afgerond, mede dankzij prima keeperswerk. Ook pech stond succes in de weg. Een prachtige schot van Erwin Smajic spatte via binnenkant paal pardoes terug in de handen van doelman Keevel. De rust leek dus aan te breken met een 0-1 stand, maar in de 40e minuut was het weer OSV dat doel wist te treffen. Het zoveelste moment van onverklaarbare slapte op het middenveld leidde tot een scrimmage voor het doel van El Abdallaoui. De bal kon klungelig niet worden weggewerkt en daarvan wist Nicky Roele profiteren door de bal het laatste zetje te geven. De rust brak daarom aan met een, voor de thuisploeg, uitermate teleurstellende 0-2 achterstand.

Na de thee ging Blauw-Wit met nieuw elan op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat gaf OSV wel de gelegenheid om er af en toe zeer gevaarlijk uit te komen. Gelukkig was El Abdallaoui in het doel weer uiterst betrouwbaar en greep diverse malen uitstekend in. Pas een kwartier voor tijd werd dan toch de 1-2 op het, helaas nog steeds niet werkende scorebord (waarvoor dank gemeente), gezet. Een prachtige vrije trap van Erwin Smajic vloog werkelijk schitterend in de winkelhaak.

OSV even de kluts kwijt en Blauw-Wit Beursbengels rook zijn kansen. Vijf minuten later was een wat ongelukkige handsbal van een verdediger de (wel terechte) aanleiding voor een strafschop. Zion Linger was uiterst koelbloedig en liet de keeper van OSV geen enkele kans. Weer even later een prima aanval, besloten met een dito schot, maar weer was doelman Keever van OSV in staat om de bal uit de hoek te ranselen. In de 86ste minuut viel de bal, na een vrije trap, precies voor het hoofd van verdediger Giovanni Boezerman en deze hoefde alleen maar te knikken met zijn hoofd om de 3-2 te scoren. Uitzinnige vreugde natuurlijk bij de thuisploeg, maar dezelfde vreugde zorgde ook voor wat concentratieverlies. Daardoor kreeg Nicky Roele de gelegenheid om met een schitterende uithaal de verre hoek op te zoeken.

El Abdallaoui was absoluut kansloos om de 3-3 en dus ook de tweede goal van Roele, te verhinderen. In de absolute slotfase probeerde de thuisploeg nog de overwinning te forceren, maar het bleef bij het doelpuntrijke gelijke spel.

Al met al een wedstrijd waarbij beide partijen ongetwijfeld gemengde gevoelens aan hebben overgehouden. OSV vanwege het weggeven van een mooie voorsprong en Blauw-Wit Beursbengels voor het snelle weggeven van de overwinning in de slotfase.

A.s.v Blauw-Wit