Verslag: BLWBB 1 – OFC 1, uitslag 0-1 (0-0)

Verslag: BLWBB 1 – OFC 1, uitslag 0-1 (0-0)

In de wedstrijd afgelopen zaterdag tussen Blauw-Wit Beursbengels en hekkensluiter OFC leek er het in de verste verte niet op dat het voor de thuisploeg een lastige wedstrijd zou worden. De eerste helft was het percentage balbezit namelijk zeker 70%. OFC moest en wilde zich (zoals kon worden verwacht) beperken tot verdedigen en loeren op een counter. De aanvallers van Blauw-Wit Beursbengels konden slechts sporadisch iets van klasse laten zien. Toen na 25 minuten ook nog eens pech de kop op ging steken sloop er vertwijfeling in bij de Bengels. Een fraaie aktie van Ismael Kartodimedjo eindigde namelijk met een schot op de paal, waarna de rebound ook nog eens via onderkant lat weer het veld in stuiterde. Ook bij een snelle uitbraak van Serginio Eijken, waarbij hij alleen voor de keeper verscheen, wist deze de bal, mede door uitstekend uitlopen, tegen te houden.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Pas in de slotfase wisten de Oostzaners zich enigszins onder de druk uit te werken en ontstonden er ook enig mogelijkheden. Het alles, of niets offensief van Blauw-Wit Beursbengels hield risico in en vijf minuten gebeurde dan ook wat je van dit soort wedstrijden mag verwachten. Een tegenstoot werd slap verdedigd, waarna ook keeper Youssef El Abdallaoui kansloos was op een schot van Nick Kramer. De wedstrijd volkomen op zijn kop, maar logisch gezien het volkomen gebrek aan vorm bij de meeste Bengels.
In de eerst volgende wedstrijd (Zandvoort thuis) zal men uit een ander vaatje moeten tappen, want in principe is er natuurlijk genoeg kwaliteit aanwezig.

A.s.v Blauw-Wit