Verslag: BLWBB 1 – Monnickendam 1 (uitslag 3-1)

Verslag: BLWBB 1 – Monnickendam 1 (uitslag 3-1)

Het was vandaag interessant hoe de verhoudingen waren tussen de twee promovendi. Beide ploegen waren de competitie redelijk voortvarend begonnen. De Blauw-Witte Bengels begonnen fel en geconcentreerd, waardoor de bezoekers uit Monnickendam geen gelegenheid kregen om echt goed in de wedstrijd te komen. Het duurde daarom eigenlijk wel een tijdje voordat de thuisploeg op voorsprong kon komen.

In de 37ste minuut een schitterende pas van Erwin Smajic op spits Myrisk Asiamah. De laatste man probeerde nog wanhopig de voorzet weg te koppen, maar Asiamah wist de keeper met een lobje te passeren. De 1-0 was zeker verdiend te noemen. In de laatste minuut van de eerste helft was het wederom Smajic die met een subtiel pasje Zion Linger wist te vinden. Linger draaide goed weg en liet vervolgens de jonge keeper Luc Boontje kansloos. Op de 2-0 ruststand was niets af te dingen.

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar kwam Monnickendam al heel vlot (47e minuut) heel gelukkig aan de aansluitingstreffer. Een voorzet werd op de rand van het strafschopgebied en onbedoeld tegen spits Tom Pruim aangeschoten, waardoor keeper Youssef Abdallaoui van de thuisploeg volstrekt kansloos werd. Het antwoord van Blauw-Wit BB kwam al snel. Nu was het Smajic zelf die een afvallende bal resoluut binnenschoot en de marge weer op 2 kon zetten.

Monnickendam probeerde wel de bakens te verzetten, maar vergeefs. Het was dat de thuisploeg een rits aan uitbraken niet met een doelpunt wist te bekronen, anders had de score veel verder kunnen oplopen. In de slotseconde moest doelman Abdallaoui zelfs nog redding brengen en slaagde daardoor de 3-2 te voorkomen. Na afloop was er niemand die de overwinning van de thuisploeg onverdiend kon noemen.

De thuisploeg dus verder op de goede weg en Monnickendam even pas op de plaats.

A.s.v Blauw-Wit