Verslag: BLWBB 1 – Monnickendam 1 (uitslag 2-3)

Verslag: BLWBB 1 – Monnickendam 1 (uitslag 2-3)

Het was deze zaterdag 6 oktober, al is de competitie pas net van start gegaan, eigenlijk een heuse topper. Namelijk nummer 2 tegen nummer 1. De thuisploeg was wel behoorlijk gehandicapt. Blessures, schorsingen en nog niet volledig fit zijn zorgden voor bezorgde blikken bij de thuisploeg.
De wedstrijd begon open van beide kanten. Doordat de absolute steunpilaar, doelman Youssef El Abdallaoui, ook bij de geblesseerden behoorde begonnen de Bengels wat afwachtend. Daardoor had Monnickendam optisch wel een beetje de overhand. Echte grote kansen leverde dat niet op, terwijl Blauw-Wit Beursbengels in de counter al snel een paar keer gevaarlijk voor doelman Dean Schilder kon opduiken. Erwin Smajic en Zion Linger wisten hem niet te verschalken. In de 12de minuut werd Smajic onderuitgehaald. Hij ging zelf achter de bal staan en wist de bal over de muur te krullen. Dit keer was Schilder niet bij machte om redding te brengen, waardoor de 1-0 een feit was. Monnickendam kon 10 minuten later langszij komen. De verdediging van de thuisploeg wilde de bal voetballend uit de doelmond krijgen, maar door fel storen kon een vleugelaanvaller de bal voorbrengen. Bij de 1ste paal wist Tom Pruim de bal koppend achter invaller-doelman Mostafa Youssef te kloppen. De 1-1 was op dat moment geheel conform het verloop van de wedstrijd. Niet volgens schema was het aantal doelpunten dat in het vervolg van de eerste helft viel. Kansen en mogelijkheden werden niet benut. Een ruststand van 3-3, of 4-4 had, gezien de mogelijkheden, zo maar op het scorebord kunnen staan.
De tweede helft begonnen de bezoekers voortvarend. Al in de 46ste minuut werd de 1-2 gescoord. Doelman Youssef kon de bal niet voldoende wegstompen, waardoor de omhooggaande bal met de borst door Kid Ronday kon worden binnen gelopen. Na een kwartier in de tweede helft werd de 1-3 gescoord. Donny Reugebrink wist de bal langs de muur binnen te schieten. Het vervolg van de wedstrijd kenmerkte zich door forse druk van Blauw-Wit Beursbengels. Helaas zat het flink tegen voor de thuisploeg. Een doelpunt van Donovan Mijnals werd afgekeurd wegens een overtreding bij een duel elders in het strafschopgebied. Ook een afzwaaier van Quincy Uljee, die curieus in de verre hoek belandde, kon wegens buitenspel, geen genade vinden. Die beslissing was hoogst discutabel. Twintig minuten voor tijd viel dan toch de aansluitende 2-3. Smajic wist Serginio Eijken te vinden, maar die werd onderuit getrokken. De toegewezen penalty wist Mijnals, eigenlijk een zekerheidje, koelbloedig binnen te schieten. In het restant van de wedstrijd stonden de Monnickendammers met de rug tegen de muur. Helaas voor de thuisploeg kon de gelijkmaker niet worden gescoord, waardoor een toch wel zure nederlaag een feit werd.

A.s.v Blauw-Wit