Verslag: BLWBB 1 – Marken 1 (uitslag 3-0)

Verslag: BLWBB 1 – Marken 1 (uitslag 3-0)

Keeper Youssef El Abdallaoui van Blauw-Wit Beursbengels grote sta-in-de-weg voor Marken

De wedstrijd van vandaag tussen Blauw-Wit Beursbengels en Marken kon in de eerste helft werkelijk alle kanten op. Het was een wonder dat de uitgespeelde mogelijkheden niet werden benut.
Bij de thuisploeg was het keeper El Abdallaoui die diverse malen een speler van Marken voor zich zag verschijnen, maar telkenmale als overwinnaar uit de strijd kwam. Aan de andere kant waren er ook grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Deze werden niet echt slim uitgespeeld en in het geval dat dat wel het geval was, bleek ook keeper Jeffrey Koreman van de bezoekers vooralsnog ook een sta-in-de weg. Het werd toch 1-0 voor Blauw-Wit Beursbengels, nadat Erwin Smajic, Mo Moufid en Donovan Mijnals, al combinerend Micky Wever alleen voor de doelman konden zetten. Wever bleef uiterst koel en schoof de bal onder de keeper door in het doel. De 1-0 bleef in het laatste kwartier, tot aan de rust, op het bord staan. Gezien de mogelijkheden die bleven ontstaan een gotspe.
Na rust verschilde de wedstrijd niet veel van de strijd van voor de pauze. Ook nu bleven de grootste kansen onbenut en de konden beide keepers zich af en toe weer flink onderscheiden.
Tien minuten voor tijd wisten de Bengels dan toch de wedstrijd op slot te gooien. Zion Linger ontsnapte aan buitenspel en op de achterlijn behield hij het overzicht. Spits Donovan Mijnals kon de teruggelegde bal met een ferme uithaal in het dak van het doel schieten. Een paar minuten later werd de wedstrijd helemaal beslist. Invaller Tommy Janssen, na een lange periode van blessureleed weer beschikbaar, zette met een geraffineerd steekpasje Smajic aan het werk. Smajic wist zijn verdediger te misleiden en een droge schuiver in de korte hoek betekende de 3-0.
Na afloop was bijna iedereen van mening dat de overwinning van Blauw-Wit Beursbengels weliswaar verdiend was, maar dat de uitslag van 3-0 redelijk geflatteerd was. Gezien de kansen en mogelijkheden had 6-4, of 6-5 ook zo maar mogelijk kunnen zijn.

A.s.v Blauw-Wit