Verslag: BLWBB 1 – Jong Holland 1, uitslag 0-2

Verslag: BLWBB 1 – Jong Holland 1, uitslag 0-2

Ondanks 0-2 nederlaag heeft Blauw-Wit Beursbengels doel bereikt

Vooraf was het voor de technische staf van Blauw-Wit Beursbengels lastig om de strategie voor de wedstrijd tegen Jong Holland vast te stellen. Daar een periodetitel zeker was ging het er om of het verstandig was om de spelers welke op scherp stonden (en daardoor bij een volgende gele kaart geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd) te sparen. Het behouden van de tweede plek op de ranglijst was gezien de gunstige uitgangspositie die dat zou opleveren in de nacompetitie namelijk ook erg belangrijk. De uiteindelijke beslissing betekende dat er een aantal niet basisspelers hun kwaliteiten konden bewijzen. Mede door de verzengende hitte op het kunstgrasveld lag het tempo in de wedstrijd niet hoog, zoals verwacht mocht worden. De eerste helft kenmerkte zich door veel middenveldspel. Geen van beide ploegen kon de verdediging in verlegenheid brengen. Op enkele momenten na, waarbij de defensie en doelmannen prima ingrepen, werd het niet gevaarlijk. Tien minuten voor rust viel de 0-1 uit het niets. Een voorzet belandde bij de vreselijk vrij staande Kevin Schmidt. Doelman Youssef El Abdallaoui van de thuisploeg bracht in eerste instantie redding, maar uit de rebound wist Schmidt alsnog binnen te schieten. Vlak voor rust was er een mogelijkheid voor Serginio Eijken. Eijken stoomde vanuit de verdediging op en een fraaie combinatie met Zion Linger zette hem in kansrijke positie. De rush had echter veel kracht gekost, zodat de schuiver kon worden tegengehouden door doelman Kevin Vanblarcom van Jong Holland.
Na rust hetzelfde spelbeeld. De belangrijke tussenstanden van ZOB-Monnickendam vlogen alle kanten op, zodat de Blauw Witte Bengels bleven probeerden de gelijkmaker te forceren, maar de trucjes en hakjes waren niet verontrustend voor de verdedigers van de Alkmaarders. De aanvallende akties van de thuisploeg gaf de aanvallers van Jong Holland juist gelegenheid om voor het doel van El Abdallaoui voor gevaar te zorgen. De hitte had er kennelijk mede voor gezorgd dat door spierklachten Rodjan Abbaas en Virgil Marceli gewisseld moesten worden. De aanvankelijk gespaarden, Rainer Sion en Erwin Smajic, moesten daarom alsnog in het veld verschijnen. In de slotfase werd ook duidelijk dat de tussenstand bij ZOB-Monnickendam in ons voordeel beslist leek. Ondanks dat bleef Blauw-Wit Beursbengels ijverig bezig om in ieder geval een puntje aan de wedstrijd over te houden. Dat was niet het geval en in plaats daarvan werd in de slotseconde de stand zelfs op 0-2 gezet door Jari v/d Meer.
Al met al toch een bevredigend einde van de reguliere competitie voor de thuisploeg. De tweede plek bleef immers in handen. Jong Holland, dat bij winst nog kans had op de derde periode, stond door de voor ons wel gunstige uitslag, met lege handen.
A.s. zaterdag op eigen veld de eerste (meteen beslissende) wedstrijd in de nacompetitie tegen Roda ’46 uit Leusden. Bij winst volgt een week daarop een uitwedstrijd tegen de winnaar van Te Werve Rijswijk (nummer 12 1e klasse A) tegen het ons bekende EDO.

A.s.v Blauw-Wit