Verslag: BLWBB 1 – HBOK 1, uitslag 1-1 (1-0)

Verslag: BLWBB 1 – HBOK 1, uitslag 1-1 (1-0)

Vooraf was de begeleiding van Blauw-Wit Beursbengels niet gerust op een goede afloop. Buiten het feit dat de Zunderdorpers tegen de thuisploeg altijd het beste in hun zelf naar boven halen, was de 13e plaats op de ranglijst ook een puntje van zorg voor de Bengels. Tegen nummer 13 als tegenstander werden er namelijk in deze competitie opvallend veel punten gemorst. Vooral in de eerste helft van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Je kon helemaal niet zien dat dit een strijd was tussen de nummer 2 en de nummer voorlaatst. Alleen enkele spelhervattingen zorgen voor gevaar voor de doelen. Na ongeveer een half uur de grootste kans van de wedstrijd uit een spelsituatie. Erwin Smajic van Blauw-Wit Beursbengels speelde zich vrij, maar zijn voorzet werd dicht bij het doel over gevolleerd door spits Donovan Mijnals. Even later de grootste kans voor de klompenboeren. Een gevaarlijke vrije trap op de rand van het strafschopgebied zeilde maar rakelings naast. Vijf minuten voor tijd leidde flinke druk van de thuisploeg tot een strafschop. Wel, of niet binnen het strafschopgebied na een overtreding op Donovan Mijnals was de vraag. De scheidsrechter wees echter gedecideerd naar de stip. Mijnals zelf schoot even gedecideerd de penalty binnen. Even later werd er gefloten voor de rust.
Na de pauze aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. De Blauw-Witte Bengels nu enigszins overheersend, maar de technische hoogstandjes eindigden te vaak in gepriegel in de kleine ruimte. HBOK ontworstelde zich af en toe van de druk en kon vervolgens enige malen gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg verschijnen. De plotselinge gelijkmaker was, net zoals de 1-0, ook voor tweeërlei uitleg vatbaar. Keeper Youssef El Abdallaoui werd slim gehinderd door een aanvaller. Tweemaal de bal aanraken was reden voor de overigens voortreffelijk fluitende scheidsrechter Idrissi Chiour om een vrije trap aan HBOK toe te kennen. De bal werd kort opzijgelegd en de schuiver van David Faerber verdween vervolgens in de hoek. De 1-1 was een fikse tegenvaller voor de thuisploeg en een welkome opsteker voor de bezoekers. De slotfase kenmerkte zich door enthousiast aanvallend voetbal van beide partijen. De verdedigingen hadden daarom de grootste moeite om overeind te blijven. In de slotminuut leek HBOK er zelfs met de overwinning vandoor te gaan, maar de onpartijdige assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Het gelijke spel zat beide ploegen niet lekker. Blauw-Wit Beursbengels, omdat zij niet hadden geprofiteerd van onverwachts puntverlies van koploper BOL en HBOK, omdat er vandaag wellicht meer in had gezeten dan een schamel puntje.
Al met al blijft deze competitie uiterst onvoorspelbaar met de meest onvoorspelbare uitslagen, waardoor de spanning boven en onderin onverminderd voortduurt.

A.s.v Blauw-Wit