Verslag: BLWBB 1 – Geuzen/Middenmeer 1, uitslag 2-1 (1-1)

Verslag: BLWBB 1 – Geuzen/Middenmeer 1, uitslag 2-1 (1-1)

Op voorhand leek de wedstrijd van Blauw-Wit Beursbengels tegen het hopeloos onderaan staande Geuzen/Middenmeer appeltje eitje. Ongelooflijk, maar waar liep de thuisploeg toch tegen de valkuil aan van inspiratieloos en daardoor super slordig spel. Het was breien en combineren tegen een ploeg die de bekende bus had geparkeerd. Desondanks kon goaltjesdief Hicham Aklalouch een paar keer voor doelman Etienne Kwa worden gezet. Normaal gesproken leverden dit soort kansen een treffer op, maar Aklalouch deelde kennelijk in de malaise. Wel moet worden gezegd dat doelman Kwa kennelijk een magneet in zijn bezit had. Bij alle dreigende momenten kwam hij als overwinnaar uit de strijd. In de 18de minuut de wedstrijd op z’n kop. Een van de schaarse aanvallen leverde een hoekschop op, welke door spits Eric Beerepoot van de bezoekers volkomen vrij mocht worden binnen geknikt. Dit kwam het veldspel van de Blauw Witte Bengels niet ten goede. Het gezapige spel werd namelijk ingeruild voor (te) gehaast spel. Desondanks wist Aklalouch toch eenmaal zijn klasse te tonen. Met een diagonaal schot in de verre hoek werd doelman Kwa, 10 minuten voor rust, kansloos gelaten. Over het dooie punt heen zou je denken, maar tot aan rust bleef het spelbeeld hetzelfde.
Na rust bleef het eenrichtingsverkeer doorgaan. Dat leidde na 10 minuten tot de 1-2. Wederom was Aklalouch de doelpuntenmaker. Vrij voor doelman Kwa bleef hij rustig en met een simpele voetbeweging werd de bal in de hoek gelegd. De 1-2 was natuurlijk zeer terecht. Helaas gaf de voorsprong geen aanleiding tot minder irritatie bij de supporters van de thuisploeg. De Bengels bleven maar, zonder succes, tot het oneindige combineren. Bij enkele, wel kansrijke, aanvallen was een simpel breedte pasje op een vrijlopende medespeler al te veel gevraagd. Er werd namelijk of weer gekapt, of de pas was dramatisch onzorgvuldig.
Al met al natuurlijk wel een terechte overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels op het hardwerkende Geuzen/Middenmeer, maar het chagrijn bij de thuis supporters was groot. Je kan dan wel technisch superieur zijn, maar oeverloos gebrei kan geweldig op de zenuwen werken.

A.s.v Blauw-Wit