Verslag: BLWBB 1 – DVVA 1 (uitslag 3-1)

Verslag: BLWBB 1 – DVVA 1 (uitslag 3-1)

Afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van het seizoen en onze eerste thuiswedstrijd. Wij kenden onze tegenstander DVVA als een compacte en stugge ploeg uit wedstrijden van eerdere seizoenen op dit niveau. We waren dus benieuwd naar de huidige krachtsverhoudingen.

De eerste helft kenmerkte zich door ontzettend slordig spel van beide partijen. Het was wel de thuisploeg die de eerste gevaarlijke en geslaagde aanval kon produceren. Op rechts werd Erwin Smajic weggestuurd. Zijn voorzet werd door spits Donovan Mijnals met een subtiele voetbeweging klaargelegd voor de meegekomen Mickey Wever en deze wist de doelman kansloos te maken.

De eerste helft gaf vervolgens heel weinig kansen te zien. Eenmaal wist DVVA uit te breken, maar aanvaller Job Arntz struikelde een beetje knullig op weg naar het doel. Ook de thuisploeg kwam nog tot een redelijke kans, maar Zion Linger raakte uit een rebound de bal volkomen verkeerd. De ruststand van 1-0 was daarmee verklaard.

De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde spelbeeld zien. De eerste kansen waren voor Blauw-Wit Beursbengels, maar keeper Daan Waleson van DVVA wist een paar keer uitstekend te redden. Dit gaf de bezoekers hoop en zij kropen wat uit hun schulp. Een kwartier voor tijd kwamen ze op gelijke hoogte, nadat de rebound, uit een vrije trap, door Jesper Davidse wel tot een doelpunt kon worden gepromoveerd. Op dat moment ging iedereen er van uit dat DVVA ging doordrukken, maar dat was twee minuten later al weer anders.

Na een fraaie aanval via Smajic, Linger en Mijnals kon Linger het steekpasje van Mijnals op waarde schatten en werd de keeper kansloos gelaten. DVVA probeerde met moed en wanhoop weer op gelijke hoogte te komen, maar de echte overtuiging ontbrak. Toen een paar minuten voor tijd invaller Myrisk Asiamah, na weer een steekbal van Mijnals, gelanceerd werd en de keeper uiterst koelbloedig passeerde was de wedstrijd gespeeld.

Al met al de minste wedstrijd voor het echie van de Blauw Witte Bengels in dit seizoen (inclusief bekerwedstrijden), maar gek genoeg wel de eerste overwinning. Bij de thuisploeg was er echter niemand die daar om maalde. De druk is een beetje van de ketel en we zijn benieuwd hoe we het er a.s. zaterdag van af gaan brengen in en tegen Zuid-Oost Beemster.

A.s.v Blauw-Wit