Verslag: BLWBB 1 – De Meer 1, uitslag 5-2 (3-1)

Verslag: BLWBB 1 – De Meer 1, uitslag 5-2 (3-1)

De thuisploeg had ondanks de ruime overwinning na afloop toch een wat aparte smaak in de mond. Op de overwinning op zich was natuurlijk niets aan te merken, maar het chagrijn zat voornamelijk in het feit dat er onnoemelijk veel kansen en/of mogelijkheden niet goed werden uitgespeeld. In de eerste helft werd wel een geruststellende voorsprong genomen. Al vlug in de wedstrijd stond de 1-0 op het bord. Een fraaie aanval, opgezet door Serghinio Eijken en Saifeddine el Abid, kwam aan de buitenkant terecht bij Diego Medina. Zijn strakke voorzet werd bij de eerste paal uitstekend binnengetikt door Issam Bounou, al had doelman Dolf Helsloot er nog bijna de hand achter gekregen. De Bengels gingen onverdroten voort en enige minuten later werd de 2-0 op het bord gezet. Een voorzet van Serghinio Sahadewsing werd onberispelijk binnen geknikt door aanvoerder Eijken. Daarna begon het knoeien van de Blauw Witte Bengels. Het pingelen en draaien, om het pingelen en draaien, werd bijna afgestraft door de bezoekers. Binnen de minuut wisten de aanvallers van de Meer de bal driemaal in te brengen, maar evenzovele malen scheerde de bal voorbij de tweede paal. In de 35ste minuut viel toch, de op dat moment, verdiende aansluitingstreffer. Spits Jesse Nagtegaal van de Meer wist een klutsbal namelijk prima in te koppen. Dit was de thuisploeg kennelijk toch te gortig en de druk werd weer opgevoerd. Hicham Aklalouch, eerder zeer ongelukkig, dan wel erg slordig, in de afronding wist nu wel het doel te vinden. Mouad Belhacen gaf een dieptebal en de afronding was vervolgens volgens het boekje. De 3-1 ruststand was een povere afspiegeling van de kans verhouding.
Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Nu ook weer 2 snelle treffers in de openingsfase. El Abid wist met een verdekt schot Helsloot te verschalken en even later kon Aklalouch de finishing touch geven aan een prachtige aanval. De 5-1 was, net als in de eerste helft, weer het sein voor Blauw-Wit Beursbengels om op halve kracht de wedstrijd verder te kunnen spelen. Kansen genoeg om de score te verhogen, maar het gezapige spel gaf de Meer wel het geloof om de stand een draaglijker aanzien te geven. De kansen werden ook afgedwongen, maar ook bij hen stond het vizier allesbehalve op scherp. Pas 10 minuten voor tijd viel de 5-2. Vanwege de invallende duisternis heeft uw verslaggever de doelpuntenmaker niet kunnen traceren. Deze treffer kwam natuurlijk te laat om nog in een stunt te geloven. Ook een feit was dat derde doelman Enzo Maria van de Bengels enige malen uiterst attent moest ingrijpen. (Maria moest tweede doelman Abdel el Gourari, die geblesseerd was uitgevallen namelijk vervangen) waardoor de veilige marge tot het eind toe in stand bleef.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. JOS Watergraafsmeer is dan de tegenstander en tevens een van de concurrenten in de strijd om de bovenste plaatsen, achter natuurlijk het weinig punten verspelende Wartburgia.

A.s.v Blauw-Wit