Verslag: BLWBB 1 – Buitenveldert, uitslag 3-0 (1-0)

Verslag: BLWBB 1 – Buitenveldert, uitslag 3-0 (1-0)

De wedstrijd tussen de runners up Blauw-Wit Beursbengels en Buitenveldert ging de eerste helft redelijk gelijk op. De thuisploeg kwam al na 6 minuten op voorsprong door aanvoerder Serginio Eijken, die een scherp ingesneden hoekschop van Serghinio Sahadewsing wist binnen te koppen. De snelle voorsprong was als doping voor de Blauw Witte Bengels, maar helaas voor hen was Hicham Aklalouch zeer ongelukkig in de afronding van enkele fraaie aanvallen. Dat was voornamelijk op het conto te schrijven van doelman Jules Oomen van de bezoekers. Hij wist namelijk met enkele schitterende reacties een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant was Buitenveldert bij uitvallen ook erg gevaarlijk. Helaas was voor hen de voortzetting, bij kansrijke uitvallen, uiterst onzorgvuldig. In geval van nood was tevens doelman Khalid Khalifa van Blauw-Wit Beursbengels uiterst attent. Hij nam daarmee uitstekend revanche voor de ongelukkige wedstrijd van vorige week tegen Roda ’23.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, want ook nu wist de thuisploeg al heel snel te scoren. Na 10 minuten werd namelijk aanvoerder (en uitblinker) Eijken van Blauw-Wit Beursbengels in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende strafschop werd door de ervaren Sahadewsing uiterst koelbloedig binnengeschoten. Na de 2-0 ging Buitenveldert op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas voor hen bleven zij volharden in het missen van kansen. Omdat ook Blauw-Wit Beursbengels weigerde om de genadeklap uit te delen bleef het tot het eind toe spannend. Pas vlak voor tijd viel voor de Bengels de bevrijdende 3-0. Hicham Aklalouch wist uiteindelijk dan toch tot scoren te komen. En het was een prachtige treffer, want een venijnig schot eindigde in de verre bovenhoek. In de laatste minuten gebeurde er niets meer van enige importantie.
Ook dank (en dat mag ook wel eens worden gezegd) aan de uitstekend leidende arbiter Ruud van de Wielen die de wedstrijd de wedstrijd liet en daarom de toeschouwers kon laten genieten van een aantrekkelijke, op en neer gaande, wedstrijd.

A.s.v Blauw-Wit