Verslag: BLWBB 1 – Buitenveldert 1, uitslag 1-4 (0-2)

Verslag: BLWBB 1 – Buitenveldert 1, uitslag 1-4 (0-2)

De wedstrijd afgelopen zaterdag tussen nummer 2 Blauw-Wit Beursbengels en nummer 3 Buitenveldert werd al heel vroeg in de wedstrijd opengebroken. Lichtzinnig balverlies op het middenveld zette twee aanvallers van de bezoekers in een 1 tegen 1 situatie. Superspits Donny van de Pol werd uitstekend aangespeeld door de rechtsbuiten. Zoals van iemand met zijn kwaliteiten verwacht mocht worden liet hij de debuterende, 19 jaar jonge, doelman van de thuisploeg (Mostafa Youssef) geheel kansloos. Vaste doelman Youssef El Abdallaoui was namelijk op hetzelfde moment aan het trouwen in Marokko. Het moet gezegd worden dat de Blauw-Witte Bengels zich uitstekend herstelden van de valse start. De defensie van Buitenveldert moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen te neutraliseren. Desondanks wist de thuisploeg enige 100% kansen te creëren. Het euvel was alleen dat het vizier van de aanvallers te kort schoot. Zion Linger kon tweemaal vrij voor de doelman worden gezet, maar beide keren het net niet vinden. Omdat ook spits Donovan Mijnals net steeds niet de goede richting wist te vinden werd duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de nummer 2. Helemaal toen na een klein half uur een sporadische aanval van Buitenveldert onreglementair werd gestuit op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd vervolgens perfect over de muur gekruld door aanvoerder Bjorn Ouwehand. De 0-2 was op dat moment een hele rare, maar zeker ook geflatteerde tussenstand. De aanvalslust van Blauw-Wit Beursbengels bleef voortduren, maar tot treffers leidde dat niet. De rust brak dus aan met een 0-2 stand, terwijl 3, of 4-2 ook zo maar had gekund.
In de tweede helft moest de inhaalslag dan maar tot stand komen. Schrik was er al na 1 minuut toen spits van de Pol een lange uittrap prima beoordeelde, maar gelukkig voor de thuisploeg naast volleerde. Even later was het toch raak toen dezelfde spits een uitbraak koelbloedig afrondde en de stand op 0-3 werd gezet. Een uitermate sterk staaltje van effectiviteit, want uit de tot dan toe 4 kansen werden 3 doelpunten gescoord. Vanaf dat moment was het geloof in een goed resultaat voor de Bengels gereduceerd tot een minimum. Dat leidde de rest van de wedstrijd tot een rommelige en vervelende wedstrijd voor de toeschouwers. Zeker voor de aanhang van de thuisploeg. De supporters van Buitenveldert hadden tenminste het voordeel van de lekkere tussenstand. Ook diverse wissels konden het tij niet keren. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de thuisploeg. Invaller Nizar Rahou smaakte het genoegen om een afvallende bal, vanaf rand strafschopgebied, direct binnen te schieten. De 0-4 was natuurlijk een stevige schrobbering. De 1-4 van eveneens invaller Diego Medina was slechts voor de statistiek.
Al met al een lesje in effectiviteit voor de Bengels, Buitenveldert had 5 kansen en 4 doelpunten. Effectiviteit is echter al het hele seizoen een probleem voor Blauw-Wit Beursbengels. Het grote aantal uitgespeelde kansen staat in geen verhouding tot de gemaakte treffers. Troost is dat de kansen nog steeds helemaal in eigen hand zijn. De nu bezette tweede plek geeft namelijk recht op de nacompetitie bij het (nu toch wel zekere) kampioenschap van BOL.

A.s.v Blauw-Wit