Verslag: BLWBB 1 – Amstelveen 1 (uitslag 1-1)

Verslag: BLWBB 1 – Amstelveen 1 (uitslag 1-1)

De wedstrijd van deze zaterdag stond in het teken van blijven aanhaken bij de top voor de thuisploeg en afstand nemen van de onderste ploegen voor de bezoekers.

In de eerste helft leek het er sterk op dat Blauw-Wit Beursbengels zijn doelstelling zou behalen. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Blauw-Witte Bengels namelijk stevig de overhand. Dat leidde tot enkele gevaarlijke aanvallen. Het was dat het middenveld en de voorwaartsen enorm slordig omgingen met de mogelijkheden, waardoor Amstelveen in de race bleef. Na een klein half uur gebeurde dan toch waar het wachten op was geweest.

Heel fraai combinatievoetbal zette Tommy Janssen vrij voor doel en Janssen liet doelman Alex Sacca uiterst koel kansloos met een bekeken schuiver in de hoek. In het vervolg van de eerste helft bleef de thuisploeg de druk er op houden, maar kroop Amstelveen toch enigszins uit z’n schulp. Het was dat beide keepers uitstekend op dreef waren, anders had de stand bij rust zo maar hoger kunnen zijn, in plaats van de zeer verdiende, maar magere afspiegeling van 1-0.

Na rust ging Amstelveen door waar het aan het eind van de eerste helft al mee was begonnen. De thuisploeg kreeg door het fellere tegenspel niet meer de mogelijkheid om lekker vrijuit te voetballen. Dat leidde ook tot onzekerheden en slordig spel. Doordat beide ploegen volop bleven strijden voor de overwinning was er, misschien ook door de vele misverstanden, voor de neutrale toeschouwers toch wel wat te genieten.

Twintig minuten voor tijd kon doelman Youssef El Abdallaoui van de thuisploeg maar ternauwernood redding brengen toen een onschuldige voorzet van richting werd veranderd. De hoekschop die het gevolg was werd scherp voorgezet en Furgel Fabies wist de bal voor de grijpgrage handen van de doelman in het doel te koppen. In deze fase van de wedstrijd niet geheel onverdiend, al had Blauw-Wit Beursbengels al eerder veel meer moeten halen uit de toch kansrijke counters. Na de gelijkmaker rook Amstelveen nog meer zijn kansen, maar ondanks enige dreigende momenten kwam er in de stand geen verandering meer.

De 1-1 remise was daarom over de hele wedstrijd gezien daarom wel terecht.

A.s.v Blauw-Wit