C1 red de eer tegen FC Amsterdam

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen fc Amsterdam. Informatie vooraf was al duidelijk: FC Amsterdam had in voorgaande drie bekerwedstrijden 44 doelpunten voor en 0 tegen. Dat zegt al genoeg. Deze ploeg hoort gewoon niet in de 2e klasse, maar in de eerste of hoofdklasse.

Voor mij was de bedoeling vandaag de schade klein te houden maar vooral de EER te redden wat andere niet was gelukt. De ontvangst is al lastig, want zonder afspraak, mag je niet parkeren daar. Een paar wagens kwamen later en die werden al tegengehouden maar door telefonisch contact met die slagboomwachter konden mijn spelers er alsnog door om daar te parkeren, maar ja veel te laat dus een korte voorbereiding en mazzel dat de scheidsrechter een kwartier later kwam. Op de training op vele punten duidelijkheid gegeven.

Ingooien, bij hoekschoppen, heen en weer als team lopen. Van achteruit snel aansluiten en vooral kijken naar de bal en hap niet te vroeg en wees niet bang. Natuurlijk besef ik dat het grootste gedeelte 1e jaars is. Aftrap en binnen een minuut hadden wij op een nul moeten staan, maar helaas binnen diezelfde minuut was het 1-0 voor hun.

Dat gaf hun gas ,al was het David tegen Goliath Toch hielden onze spelers stand tot de 12 minuut dat de 2-0 viel en de 15e minuut de 3-0. Op zich kijkende naar beide teams mocht ik toch niet klagen. Het werd nog voor de rust 5-0 door de 23ste en 31 minuut te scoren en viel Avesta onze verdediger uit met een dikke bult aan de zijkant en ook zijn tegenstander die veel te hard inkwam, maar dat mocht gewoon.

Scheidsrechter niet echt slecht ,maar de handjes zaten bij de tegenstander wel erg los. Na de limonade et team iets aangepast ,maar dat mocht de 2e helft niet baten, want toen kregen ze 10 doelpunten om hun oren en viel ook Ayoub uit door in de draai een duw te krijgen en hingen bij sommige de koppies op half elf.

Was het nodig al die doelpunten Nee de uitvoering was niet goed ,zowel bij het verdedigen en ook niet bij de hoekschoppen. Wat ik van deze tegenstander met deze trainer niet begreep is waarom spelen jullie in de 2e klasse en sta je als een fanatiekeling langs de lijn. Maar wat we vandaag wel gedaan hebben en de andere 3 clubs niet door vlak voor tijd ons tegendoelpunt te scoren en dus de eis van mij, de EER redden en dat is gelukt.

Vele spelers vielen door de mand vandaag, maar het positieve was toch het Geweldige keeperswerk van Yamin vooral de 2e helft ook Hasher Waresi en zeker ook de kleinste man ,maar vandaag wel met de minste angst Mustapha een prima wedstrijd. Maar Man van de Wedstrijd vond ik vandaag onze keeper Yamin zijn beste wedstrijd. Een ongelijke strijd, waarin we toch een enkel keer meer hadden moeten pakken,Want toen hoorde je die trainer angstig tekeer gaan.

Het was ook een wedstrijd om flink over na te praten, want er zijn dingen die niet hadden mogen gebeuren, want dan geef je cadeautjes. Verliezen is niet erg als de tegenstander beter? is. Maar de uitslag is te hoog. Ook omdat sommige het te makkelijk nemen en overlaten aan de andere en dat kan niet.

Dus nog een hoop werk aan de winkel, volgende week SDZ thuis.We zullen merken dat de 2e helft van het seizoen Fc amsterdam eruit gehaald wordt. Dus moeten we dit zien als oefenwedstrijd en ook een fysieke ontmoeting als les. Compliment aan de ouders voor het vervoer en mijn dank aan de vader van Mustapha (grensrechter). Een wedstrijd waarin je als Coach gesloopt bent mede door de warmte,en vandaag toch wel de tegenslagen ( 2 belangrijke spelers die uitvielen) . Paul (Coach C1)