Verslag: BLWBB 1 – Arsenal ASV 1 (uitslag 5-3)

Verslag: BLWBB 1 – Arsenal ASV 1 (uitslag 5-3)

Afgelopen zaterdag werd de eerste competitiewedstrijd tussen de (bijna) buren een klapper van jewelste. Spektakel genoeg in deze wedstrijd, want alle ingrediënten wat een wedstrijd interessant maakt waren vandaag aanwezig. Fraaie akties/doelpunten, scoreverloop, duelkracht en wel, of niet terechte beslissingen van de scheidsrechter (het lag er natuurlijk aan naar welke partij je voorkeur ging). Vervelend was dat Arsenal speler Daryl Haime, na een tackle, het veld moest verlaten. Het leverde aanvoerder Giovanni Boezerman een gele kaart op.
De wedstrijd werd na een half uurtje opengebroken door Ismael Kartodimedjo. Een vrije trap kon door de verdediging van Arsenal niet worden weggewerkt en Ismael wist, met een puntertje, de bal in het doel te werken. Het werd al snel weer gelijk. Laatste man Boezerman van de thuisploeg liet een (ongevaarlijke) bal lopen voor de keeper, maar schatte de snelheid van deze bal volkomen verkeerd in. Melvin Holwijn, de ervaren rot van de bezoekers, schatte de bal wel op waarde en wist het kadootje te verzilveren. Boezerman wist zich even later wel enigszins te revancheren door, middels een perfecte block tackle, een doelpunt te voorkomen. In blessuretijd van de eerste helft kwamen de Bengels toch nog op voorsprong. Een kopie van de 1-0, maar nu was het Jessey Tuffour die een onvoldoende weggewerkte vrije trap in het doel kon werken.
Na rust bleven beide partijen strijden voor elke meter. Al snel kwam Arsenal op gelijke hoogte. Weer was het een vervolg aktie op een onvoldoende weggewerkte vrije trap. Spits Tyrrel Perri wist met een schitterende volley de toch niet misselijke doelman El Abdallaoui van de thuisploeg kansloos te laten. 10 minuten na rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Holwijn wist zich aan de zijkant van zijn bewaker te ontdoen en met een schitterend diagonaal schot vloog de bal in de verre hoek. Applaus was op zijn plaats. Het was het teken voor Blauw-Wit Beursbengels om er nog een tandje bij te zetten. De druk leidde als snel tot een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Erwin Smajic wist met een fenomenale vrije trap de bal in de kruising te plaatsen, waardoor de stand weer in evenwicht was. Een kwartier voor tijd zette een prachtige steekpas van linkerspits Smajic rechterspits Ismael Kartodimedjo schuin voor doel vrij. Zijn uithaal was vervolgens uiterst krachtig, waardoor doelman Danny de Lange van Arsenal totaal kansloos was. De slotfase was weer voor Arsenal, mede doordat een tweede gele kaart van Boezerman betekende dat de thuisploeg met 10 man verder moest. Met kunst en vliegwerk en natuurlijk het uitstekende werk van El Abdallaoui in het doel van de thuisploeg bleef de stand 4-3. Ver in blessuretijd viel de definitieve beslissing. Zion Linger en de invaller voor Donovan Mijnals, Micky Wever, braken uit en zij stelden de meegelopen Smajic in staat om, helemaal uitgespeeld, zijn tweede treffer te maken.
De eindstand werd daardoor uiteindelijk 5-3 in het voordeel van de thuisploeg. Een overwinning van de gelukkigste, want eerlijk gezegd was een gelijkspel gezien het grillige verloop van de wedstrijd zeker wel verdiend geweest.

A.s.v Blauw-Wit