Verslag: BLWBB 1 – ZOB 1, uitslag 0-0

Verslag: BLWBB 1 – ZOB 1, uitslag 0-0

Zouteloze bedoening bij BLWBB – ZOB

De wedstrijd tussen het Amsterdamse Blauw-Wit Beursbengels en ZOB, uit Zuid-Oost Beemster, had vandaag net zo goed administratief kunnen worden afgehandeld. Een sterk verlaat begin, wegens onnodig gehannes met het niet geschikt zijn van het reserve tenue van ZOB (waarbij de scheidsrechter trouwens volkomen in zijn recht stond), zal ook niet hebben bijgedragen aan een ultiem concentratieniveau.

De kansen waren echt bizar zeldzaam. Mede omdat beide verdedigingen uiterst fel hun taken uitvoerden. Plas vlak voor rust een memorabel moment. Mickey Wever van de thuisploeg slingerde zich door de verdediging van ZOB en werd ten val gebracht, zo liet het zich vanaf de kant tenminste aanzien. De uitstekend leidende, jeugdige scheidsrechter, Angevaare zag er echter geen overtreding in.

De tweede helft begon, wederom in een uiterst aangenaam zonnetje, met de eerste kans voor ZOB. De afronding was, gezien het hopeloze schotje, een perfecte afspiegeling van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd weer enige opwinding. Nu was het de thuisploeg die bijna wist te scoren. Een fraaie aanval vanaf de zijkant werd voorgegeven en bij de tweede paal binnengekopt.

De keeper van ZOB wist de bal echter met een katachtige reactie uit de hoek te ranselen. Al met al een weinig hoogstaand duel, waarin de verdedigingen de gehele wedstrijd de baas waren over de aanvallers. De 0-0 was daarom voor de aanwezige toeschouwers geen enkele verrassing.

A.s.v Blauw-Wit