Blauw-Wit Beursbengels 1 – Zandvoort 1

Blauw-Wit Beursbengels 1 – Zandvoort 1

De uitslag van de wedstrijd tegen het stugge Zandvoort werd met bloed, zweet en tranen bereikt. De eerste helft was de wedstrijd heel lange tijd niet erg spectaculair. Beide ploegen opereerden voorzichtig en hadden moeite om de gesloten verdedigingen uiteen te rafelen. Zandvoort had (optisch) wat meer balbezit, maar zowel de thuisploeg, als de bezoekers waren erg slordig in balbezit. Na een half uur een flinke overtreding op Diego Medina.

Onze Tommie Janssen reageerde niet erg slim door zich met de situatie te bemoeien. Toen ook nog eens een wisselspeler van Zandvoort het veld in stormde was er zelfs sprake van een klein opstootje. De gele kaart voor Tommie was zijn vierde, dus de volgende wedstrijd geschorst. Jammer, want als je je laat provoceren heb je vaak alleen jezelf. Tien minuten voor de rust kregen de Blauw Witte Bengels ineens de geest. Centrale verdediger Virgil Spier leek zich in het strafschopgebied vast te spelen, maar hij zag uiteindelijk de redelijk vrijstaande rechterspits Dennis Amankwah staan.

Dennis bedacht zich geen moment en met een beheerste voetbeweging wist hij de bal in de winkelhaak te deponeren. Veel vreugde natuurlijk en in minuut 45+1 werd het zelfs nog mooier. Dennis snelde langs de lijn langs een verdediger of hij er niet stond en zette de bal voor. Linksbuiten Mickey Wever wist vervolgens met binnenkant voet de bal hard in het doel te volleren. Wederom groot enthousiasme, want dit berekende gelijk een 2-0 voorsprong met de rust.

Na rust gingen onze supporters er eens goed voor zitten, want de achterstand noodzaakte Zandvoort natuurlijk om meer op de aanval te spelen en dat zou onze snelle aanvallers ruimte moeten geven. Hoe anders zou het lopen. Al in de derde minuut een gevaarlijk corner van Zandvoort. De bal werd miraculeus op de doellijn gepakt door doelman Youssef Abdallaoui.

Even later leverde een vrije trap al weer een riskante situatie op. Nu wist Virgil de gevaarlijk indraaiende bal al koppend de bal uit ons doel te weren. Het waren momenten dat onze achterhoede op instorten stond. Dat was mede doordat onze voorwaartsen in de counter, op z’n zachts gezegd, niet erg voortvarend te werk gingen. Daardoor bleef Zandvoort nog enigszins in een resultaat geloven en zeker toen een moment van verkeerd verdedigen tot de 2-1 leidde. Een kwartier voor tijd lieten we ons verrassen en was ook doelman Youssef kansloos.

Gelukkig was een paar minuten later onze spits Etienne Olf (weer eens een basisplaats sinds zijn zware blessure) heel alert toen een verdediger te zacht terugspeelde op zijn keeper. Etienne was er als de kippen bij, wist de keeper te omspelen en kon vervolgens juichend de bal over de doellijn schuiven. Een paar minuten voor tijd werd het weer spannend. Een stomme corner (feitelijk geen corner), na een foutieve pas op het middenveld, leidde tot een scrimmage die door een aanvaller in het doel kon worden gewerkt. Wat volgde was zenuwslopend voor elke aanhanger van de BW Bengels.

Zandvoort ging stormen en we stonden ineens wel een beetje op instorten. Gelukkig was doelman Youssef praktisch de enige die het hoofd koel hield en een paar onmogelijke ballen uit het doel wist te ranselen. Zo kwam er na de extra tijd (een lange 7 tot 8 minuten) eindelijk het verlossende eindsignaal en wisten we dat de drie punten in de knip zaten. Zo zijn we in ieder geval twee weken de ranglijstaanvoerder, omdat VVC niet in aktie was gekomen. Nog drie wedstrijden te gaan. In de vorm van nu hebben we er alle vertrouwen in, al moeten we de eerstvolgende (thuis) wedstrijd tegen VVA/Spartaan niet te licht opvatten.

Vreemd was wel het dat na afloop van de wedstrijd geen enkele afgevaardigde van Zandvoort acte de préséance gaf. Erg onbeleefd naar de voortreffelijke leidsman Haringsma, uit Amersfoort, toe. Gelukkig kan het Digitale Wedstrijd Formulier toch verzonden worden, al was het dan zonder een gebruikelijke getuige van de bezoekers. Dat ook de sleutel van de kleedkamer niet in de bestuurskamer (vooraf uitdrukkelijk verzocht) werd terugbezorgd toont aan dat een zure nederlaag kennelijk ook de gangbare omgangsvormen kan aantasten.

A.s.v Blauw-Wit