Blauw-Wit Beursbengels 1 – VVC 1, uitslag 6-0

Blauw-Wit Beursbengels 1 – VVC 1, uitslag 6-0

De Blauw Witte Bengels hebben op overtuigende wijze revanche gehaald op de gevoelige nederlaag tegen IJmuiden. Het eerste half uur was daar nog weinig van te merken en ging de wedstrijd op en neer. In de 13de minuut kropen we zelfs door het oog van de naald, toen een voorzet van een van de voorwaartsen van VVC bij de tweede paal tegen onze paal werd geschoten. Na 27 minuten wurmde Mickey Wever zich door de verdediging, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn kon door de verdediging op tijd worden weggewerkt.

Een kwartiertje voor rust was het wel raak. Een vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, werd door Dennis Amankwah over de muur ingeschoten. De keeper liet de bal van de borst stuiteren en vervolgens was Virgil Spier zeer attent en werkte de bal in het doel. Op slag van rust leidde een hoekschop tot enige wanorde in de verdediging van de bezoekers. De bal belandde uiteindelijk bij Mickey en die wist een diagonale schuiver af te leveren die langs iedereen in het doel belandde. Een fijne opsteker zo, die 2-0 voorsprong bij rust.

De tweede helft begon redelijk spectaculair. Een gemiste kans van de Bengels leidde tot een razendsnelle uitbraak van VVC. Gelukkig hebben wij een uiterst betrouwbare keeper op doel staan, want Youssef El Abdallaoui wist knap de 1 op 1 situatie in zijn voordeel te beslissen. Een tegenvallertje was het uitvallen van Cerezo Charmes wegens een blessure, maar Abbaas Rodjan wist hem prima te vervangen. Het verloop van de tweede helft ging zoals wij hoopten.

VVC ging meer op de aanval spelen en het kon niet anders, of onze razendsnelle aanvallers zouden de ruimte moeten krijgen. Zion Linger was de eerste met een grote kans. Hij kon, na een foutieve terugspeelbal, de bal onderscheppen en alleen op de keeper afgaan. Deze wist de ingeschoten bal uiteindelijk tot corner te verwerken. De hoekschop zou toch tot een doelpunt leiden, want via via kwam de bal bij Hansie Weehuizen terecht en bij de tweede paal wist hij de bal in het doel te werken.

Abbaas wist vervolgens een kans niet te verzilveren (schot niet krachtig genoeg). De daaruit volgende counter leidde tot een scrimmage, maar tot driemaal toe wisten de aanvallers van de bezoekers niet de trekker over te halen. Mede door ons fanatiek verdedigen. Daardoor verdween langzaam het geloof bij de bezoekers en helemaal toen wij al snel en binnen twee minuten ook twee maal wisten te scoren.

Hansie met kiezelhard schot na een slim passje Tommy Janssen en een unieke kop goal van Zion. Dat was het sein om ook Etienne Olf weer wat speelminuten te gunnen. Dennis verliet voor hem het veld. Etienne was gebrand op ook een doelpuntje, maar de stand had ervoor gezorgd dat de concentratie niet meer optimaal was, waardoor de eindpass net niet goed genoeg meer was. Vlak voor tijd mocht Jeffery Apau ook nog binnen de lijnen komen (voor Diego Medina). Al met al een overtuigende overwinning. We moeten ons echter niet rijk rekenen, want zoals het verleden heeft uitgewezen moeten we elke wedstrijd weer geconcentreerd spelen om niet ook van iedereen te kunnen verliezen.

A.s. zaterdag wacht SCW. Deze ploeg heeft ook een uitstekende overwinning behaald en dus goed in z’n vel zitten. Heren de ruime achterstand op de koploper is bijna ingehaald. Laten we dat niet uit handen geven door onze eigen nonchalance. Als we elke volgende wedstrijd weer de strijd kunnen leveren als afgelopen zaterdag dan hebben we er alle vertrouwen in.

A.s.v Blauw-Wit