Verslag: BLWBB 1-Stormvogels 1, uitslag 4-1 (2-1)

Verslag: BLWBB 1-Stormvogels 1, uitslag 4-1 (2-1)

Het was af te wachten hoe Blauw-Wit Beursbengels de nacompetitie zou aanvangen. Na 13 wedstrijden zonder overwinning (laatste overwinning 19 januari) was het zelfvertrouwen natuurlijk behoorlijk aangetast. Vanaf het begin van de wedstrijd was echter duidelijk dat de thuisploeg technisch ruim de overhand had. Stormvogels werd, via combinaties flink onder druk gezet. Al in de eerste minuut kwam de doorgebroken Zinger ten val. Overtreding, of uitglijden wie zal het zeggen, maar het belangrijkste, de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Een tegenvaller voor de Blauw-Witte Bengels, want Linger kon niet verder spelen en moest al vlug worden gewisseld. Donovan Mijnals kwam hem vervangen. Toen in de 13de minuut Stormvogels ook nog eens via Glenn Bruinsma op een 0-1 voorsprong kwam schrokken de supporters van de thuisploeg zich te pletter. Het zou toch niet weer zo’n wedstrijd worden, zoals na de winterstop, waarin men weliswaar de overhand had, maar aan het eind toch met lege handen zou staan. Gelukkig voor hen bleven de Bengels stevig aandringen. Na een half uur kwam Blauw-Wit Beursbengels, op schitterende wijze, op 1-1. Donovan Mijnals schoot, na een combinatie met Gino Piqué, namelijk op fenomenale wijze in de bovenhoek. De minuten voor de rust verzuimde de thuisploeg vooralsnog om de voorsprong te vergroten, al moet gezegd worden dat de bezoekers ook nog een enorme mogelijkheid kregen om op een (onterechte) voorsprong te komen. Doelman Youssef el Abdallaoui wist echter zijn doel flink te verkleinen, waardoor hij de bal kon blokkeren. Enkele fraai uitgespeelde kansen werden daarna nog verprutst door Blauw-Wit Beursbengels. In blessuretijd was het dan toch raak. Serghinio Sahadewsing speelde Erwin Smajic vrij en deze wist het buitenkansje wel koel te benutten. De ruststand van 2-1 was uiteindelijk volkomen verdiend.
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Blauw-Wit Beursbengels was heer en meester. Stormvogels leek steeds meer te beseffen dat er vandaag niets te halen viel tegen een superieure tegenstander. Een kwartiertje voor tijd viel echter pas de definitieve beslissing. Mijnals wist in het strafschopgebied Piqué te vinden en met een prachtige draai en tegendraads schot wist hij de 3-1 op het bord te zetten. In de slotminuut werd de slagroom op de taart geleverd door Smajic. Een vrije trap werd door hem met uiterste precisie in de bovenhoek gekruld. Er kon werkelijk geen haartje tussen bal en paal.
Hiermee kwam een eind de een periode van 13 wedstrijden zonder overwinning. Deze overwinning geeft echter vertrouwen voor het vervolg van de nacompetitie. Voetballend hoeven de Bengels voor niemand onder te doen, maar hopelijk is het eindelijk het besef gekomen dat technisch en voetballend vernuft alleen niet voldoende is. A.s. zaterdag, op bezoek bij buurman Pancratius, zal er een vervolg moeten komen teneinde in de race te blijven voor behoud van het Tweede Klasseschap .

A.s.v Blauw-Wit