Blauw-Wit Beursbengels 1 – Koninklijke HFC 1, uitslag 4-0

Blauw-Wit Beursbengels 1 – Koninklijke HFC 1, uitslag 4-0

We hebben het onszelf afgelopen zaterdag onnodig heel moeilijk gemaakt. Vanaf minuut 1 werden de Haarlemmers overlopen, maar nonchalant spel gaf hun verdediging steeds de kans om alsnog in te grijpen. Ook een beetje pech speelde ons parten.

Al vlot in de wedstrijd haalde Kevin Hansen namelijk verwoestend uit. De keeper redde miraculeus waarna de afvallende bal een doelpunt leek op te leveren door Tommie Jansen. Helaas spatte de bal, via onderkant lat, weer het veld in.

Ons zeer slordige overwicht leverde verder slechts kleine mogelijkheden op. Totdat in de slotminuut van de eerste helft een solo van Anass Dabachi tot een treffer leidde. Een puntertje, als slot van zijn aktie, ging door de benen van de keeper heen in het doel. De rust brak daarom aan met een absoluut verdiende, maar karige voorsprong.

Na rust werden Cerezo Charmes en Sergio Ommel ingebracht. Raoul Darnoud en Diego Medina werden gewisseld. Aanvankelijk eigenlijk hetzelfde spelbeeld. In minuut 55 een mooie aktie van aanvoerder Tommie. Zijn schot werd half geblokt, maar Zion Linger was er als de kippen bij om de bal wel in het doel te werken.

Michael Samuel kwam vervolgens binnen de lijnen voor Kevin. Pas in de slotfase konden we weer wat leuke momenten noteren. Een schitterende dubbele combinatie van Sergio en Zion werd door Sergio prachtig afgerond. Vlak voor tijd mocht Tommie het genoegen smaken om een snelle uitval ook met een treffer te bekronen.

Zodoende een overwinning met ruime cijfers, maar die eigenlijk nog veel ruimer had moeten zijn. Als we nu nog eens gaan leren om een mindere tegenstander op te vreten i.p.v. ons in slaap te laten sussen kan het slot van de competitie (lees derde periode) nog heel leuk worden. Eerst a.s. zaterdag naar Zandvoort. De stugge Zandvoorters willen ongetwijfeld revanche nemen voor de ruime nederlaag aan het begin van het seizoen. We zijn dus gewaarschuwd.

A.s.v Blauw-Wit