Verslag: BWBB 1 – IJmuiden 1 (Uitslag 2-0)

Verslag: BWBB 1 – IJmuiden 1 (Uitslag 2-0)

De wedstrijd tegen IJmuiden afgelopen zaterdag was in de eerste helft niet echt bijzonder te noemen. De Blauw Witte Bengels hadden dan wel het iets betere van het spel, maar de fysiek sterke kustbewoners konden toch eenvoudig de rijen gesloten houden. Het gevolg was dan ook een voortkabbelende wedstrijd zonder noemenswaardige, of spectaculaire momenten.

Vlak voor rust hadden we wel een prima mogelijkheid om te scoren. De weer uitstekend op dreef zijnde Cerezo Charmes had een listige lob in gedachten, maar deze werd nog net door de verdediging van de doellijn weggehaald. Een doffe knal was wellicht een betere optie geweest. Zodoende bleef de ruststand 0-0.

Na rust werden we geleidelijk aan steeds sterker. Eigenlijk waren we alleen maar aan het aanvallen. Een van de snelle uitvallen van IJmuiden deed ons echter de schrik om het hart slaan. Er werd namelijk gescoord. Gelukkig voor ons had de scheidsrechter een onregelmatigheid geconstateerd en keurde hij de treffer af.

Twintig minuten voor tijd kwam Etienne Olf in het veld voor spits Hansie Weehuizen. Deze frisse wissel en ook niet te vergeten, de flankwisseling tussen Dennis Amankwah en Mick Wever, gaf wat meer verrassing in ons spel. Dat leidde een kwartier voor tijd tot onze 1-0 voorsprong.

Dennis werd de diepte ingestuurd en gaf de bal scherp voor. Zion Linger werd voor doel in kansrijke positie onderuit gelopen, maar gelukkig kon Mick, nog voordat er voor een penalty kon worden gefloten, beheerst alsnog binnen schieten. Dat gaf enige rust in ons spel. Het was dat Etienne nog wat spelritme ontbeerde (wegens blessureperikelen lang uitgeschakeld geweest), want anders had de reuzenmogelijkheid die hij op een presenteerblaadje kreeg van Mick, ongetwijfeld een doelpunt geweest.

Nu waren het de bezoekers die daardoor nieuwe moed verzamelden en met alle macht probeerden om de gelijkmaker te scoren. We wankelden, maar hielden stand. In blessuretijd kon Etienne alsnog juichen. Na een prachtige dieptepas van Dennis kon hij met een geraffineerde beweging de keeper passeren en de 2-0 op het bord zetten.

Het had even later nog 3-0 kunnen zijn, maar Zion had pech dat zijn kopbal over de keeper heen nog net op de doellijn kon worden weggewerkt. Het had misschien ook iets te veel van het goede geweest.

A.s. zaterdag wacht VVA/Spartaan. Een ploeg die nogal wisselvallig is, maar als we net zo geconcentreerd spelen als afgelopen zaterdag dan hebben we er alle vertrouwen in.

A.s.v Blauw-Wit