Verslag: BLWBB 1 – CTO ’70 1 (uitslag 9-2)

Verslag: BLWBB 1 – CTO ’70 1 (uitslag 9-2)

De eerste wedstrijd na de winterstop is uitstekend verlopen. Na de belabberde afsluiting van de eerste seizoenshelft werden in de tussenliggende weken de rijen gesloten. Na de moeilijke fase was iedereen zich bewust dat de stand op de ranglijst natuurlijk ver beneden ons niveau was.

Onderlinge afspraken, in alle geledingen, maken het dat we met een schone lei het restant aan wedstrijden ingaan. Natuurlijk stond onze tegenstander van vandaag niet voor niks onderaan, maar zij konden toch beschikken over een paar spelers van zeer behoorlijke kwaliteit. Daarom was het uitermate plezierig dat Zion Linger al na 30 seconden de score kon openen.

CTO kwam er niet aan te pas en werd overlopen. Anass Dabachi werd een paar keer weggestuurd, maar zijn voorzetten leken eigenlijk nergens op. Dat nam Anass zichzelf nog het meeste kwalijk en hij kon zich gelukkig uitermate fraai revancheren met een fantastische dribbel en dito doelpunt. Dat was na 10 minuten al de genadeklap voor de bezoekers.

Toen in de 19e minuut Etienne Olf wederom Zion de diepte in stuurde kon deze met een droge knal de 3-0 op het bord zetten. Dat was in feite de laatste aktie van Etienne, want even later werd hij door een schandalige overtreding uit de wedstrijd geschopt. Bij controle in het ziekenhuis bleek hij een gebroken enkel te hebben opgelopen en moet hij in de loop van de week zelfs geopereerd worden. Einde seizoen dus voor hem. Bij deze sukses met je herstel Etienne. Sergio Ommel kwam voor hem in het veld. Even daarvoor had Zion de stand op 4-0 gezet via een schuiver in de verre hoek.

De 5-0 kwam op naam van aanvoerder Tommie Janssen. Hij zag de keeper problemen hebben met een terugspeelbal, waarna deze de bal pardoes tegen Tommie aanschoot en een prima carambole de treffer opleverde. Een onoplettendheidje gaf, ex Bengel, Nathaniel Cathalina de gelegenheid de ruststand op 5-1 te zetten. De tweede helft gingen we gewoon door.

Jeffery Apau was Michael Samuel komen vervangen. Al snel wist Tommie een steekpasje van Kevin Hansen op waarde te schatten en na een subtiel tikje langs de keeper was het een klein kunstje om de 6-1 in het doel te schuiven. In de 60e minuut werd Diego Medina vervangen door Kevin Maduro. Kevin was eigenlijk direct betrokken bij de 7-1.

Hij flitste langs zijn tegenstander en zijn voorzet werd door spits Sergio, met een uitschuifbeen, in de verre hoek getikt. Een kwartier voor tijd gaf wederom een beetje nonchalance CTO de gelegenheid om 7-2 te maken. In de slotfase waren Anass en Zion beiden nogmaals suksesvol zodat de eindstand op 9-2 werd gezet. Al met al een gemakkelijke ruime overwinning.

A.s. zaterdag in Haarlem tegen De Brug. Deze tegenstander heeft afgelopen zaterdag ook een flink pak slaag gehad. Als wijzelf geconcentreerd blijven (en in feite daarmee niet onze eigen tegenstander zijn) moeten we de ingezette lijn kunnen voortzetten. Het restant van de competitie kunnen we dan afwerken, zoals mag worden verwacht met de kwaliteiten die we in huis hebben.

A.s.v Blauw-Wit