Verslag: BLWBB 1 – Castricum 1 (uitslag 1-0)

Verslag: BLWBB 1 – Castricum 1 (uitslag 1-0)

Alle volgers van Blauw-Wit Beursbengels waren benieuwd of de uitstekende, bijna perfecte, start een vervolg kon worden gegeven. De thuisploeg was wel meer aan de bal, maar het veldspel aan beide zijden was erg slordig. Zodoende ontspon zich een rommelige wedstrijd, wel spannend voor de supporters, maar de neutrale toeschouwers kwamen niet echt aan hun trekken.

Desalniettemin konden er wel kansen worden genoteerd. De eerste kans was voor Zion Linger van de Blauw-Witte Bengels. Linger kon niet profiteren van een geblokt schot, want hij schoot te gehaast hoog over. Na een kwartiertje was Castricum aan de beurt om gevaarlijk te worden. Een verdekt schot stuiterde via de buitenkant paal achter. Het was in die fase dat gelegenheidsspits Erwin Smajic de smaak te pakken had, maar helaas werden zijn acties niet op waarde geschat door zijn medespelers. Achtereenvolgens Rainer Sion, Serginio Eijken en Linger wisten in kansrijke positie de trekker niet over te halen. Omdat ook de bezoekers hun uitbraken niet goed uitspeelden was de 0-0 een verklaarbare tussenstand bij rust.

De tweede helft was een kopie van de eerste. De Bengels optisch meer balbezit, maar Castricum redelijk gevaarlijk in de counter. De grootste kans was in de 60ste minuut voor Mickey Wever van de thuisploeg. Een voorzet van Smajic leek een gemakkelijk doelpunt op te leveren, maar vrij, op een paar meter van doel, wist Wever de bal uitgerekend tegen keeper Danny Burger van de bezoekers aan te knikken. Het leek zo’n wedstrijd te worden die redelijk aantrekkelijk, maar zonder doelpunten, zou eindigen. Een kwartiertje voor tijd was het echter Zion Linger, tot dan toe eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd, die al zijn gram en frustratie in een schot stopte. Als een granaat vloog de bal in de kruising. De keeper van Castricum was totaal kansloos en de wedstrijd was daarmee opengebroken.

Het was het sein voor de bezoekers om alle schroom van zich af te gooien en alles op de aanval te gooien. Het was af en toe hectisch voor het doel van doelman Youssef Abdallaoui van Blauw-Wit BB die zijn klasse moest tonen en ook deed. Toen hij in de slotfase ook nog eens hulp kreeg van de lat, na een goed genomen vrije trap van Castricum, was de meeste moed de kustbewoners wel in de schoenen geschoten. De thuisploeg wist de ruimte, waardoor kansrijke uitbraken mogelijk werden, ook niet meer te benutten. Zodoende werd er een moeizame, maar wel verdiende overwinning behaald.

Het verloop van deze competitie, met allerlei vreemde en bizarre uitslagen, is daarom volkomen onvoorspelbaar. De punten die nu binnen zijn geven wel vertrouwen voor de rest van de competitie, te beginnen a.s. zaterdag tegen het Amstelveense AMVJ. Zij zijn de competitie juist tegenvallend begonnen, dus het kan weer een interessante ontmoeting worden.

A.s.v Blauw-Wit