Verslag: Blauw-Wit Beursbengels 1 – BOL 1, uitslag 3-0 (1-0)

Verslag: Blauw-Wit Beursbengels 1 – BOL 1, uitslag 3-0 (1-0)

De topper afgelopen zaterdag tussen Runner Up Blauw-Wit Beursbengels en koploper BOL begon met een minuut stilte voor de markante overleden Ere Voorzitter van de Scheidsrechtersvereniging Amsterdam, Koo Koekoek. Onze dank gaat uit naar het neutrale arbitrale gezelschap, omdat zij graag wilden meewerken aan een eerbetoon, terwijl zij eigenlijk zelf afkomstig waren uit Den Haag, Delft en Benschop.

Vanaf het begin was het duidelijk dat er belangen op het spel stonden. De thuisploeg hield achter de gelederen gesloten, mede omdat zij beducht waren voor het bekende vlijmscherpe counterspel van de bezoekers. Beursbengels had de gevaarlijke en veel scorende spitsen onder controle. BOL had moeite om te dealen met dit hun niet echt liggende spelletje. Je zag tevens dat de thuisploeg wat technischer en daarom frivoler te werk ging. Een van de flitsende aanvallen leidde na 25 minuten tot een strafschop. Erwin Smajic ging een combinatie aan en een verdediger passerende werd hij getackeld. De toegekende penalty werd uiterst koelbloedig benut door spits Donovan Mijnals. Vlak voor rust moest doelman Youssef El Abdallaoui van de thuisploeg handelend optreden bij een schot van de veel scorende Sietze Brandsma van BOL. Het vlammende schot werd met de vuisten gekeerd, waarna aanvoerder Tommie Janssen voor verdere opruiming kon zorgen.
Na rust al vrij vlot een enorme mogelijkheid voor Donovan Mijnals. Een voorzet van Zion Linger hoefde hij alleen maar binnen te tikken, maar tot ontzetting van de thuisploeg verdween de bal over het doel. Een gevalletje Rosheuvel (Roda JC) zeg maar. In het vervolg waren de kansen schaars, maar zowel BOL (grote mogelijkheid via uitbraak, na slordig balverlies thuisploeg) als Blauw-Wit Beursbengels (Smajic alleen voor de keeper) konden de kansen niet verzilveren. Tien minuten voor tijd slaagden de Bengels er toch in om de score te verdubbelen. Na een schitterend uitgevoerde snelle aanval. Micky Wever snelde over rechts naar de achterlijn, waarna zijn voorzet bij de tweede paal keurig werd teruggebracht door Smajic. Het stelde Mijnals in staat eenvoudig zijn tweede treffer te laten bijschrijven. BOL kwam, via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, nog tot een gevaarlijk moment, maar het was Blauw-Wit Beursbengels dat vijf minuten voor tijd de overwinning helemaal veiligstelde. Erwin Smajic werd door Mijnals met een steekballetje vrij voor de doelman gezet en deze keer wist Smajic de doelman wel te verschalken.

Al met al een overtuigende overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels. Daardoor is de achterstand op BOL teruggebracht naar 2 punten. Wie had dat drie weken gedacht toen de voorsprong van de mannen uit Broek op Langedijk 10 punten bedroeg. Het riekt naar een déjà vu van het vorige seizoen. Ook toen werd in de slotfase een achterstand van 10 punten goedgemaakt op de koploper en daarmee het kampioenschap binnengehaald. Wel moet worden gezegd dat de krachtsverschillen in 2A eigenlijk niet bijzonder groot zijn, zodat er nog helemaal niets te voorspellen valt over de uitslagen in de slotfase van deze competitie.

A.s.v Blauw-Wit