Verslag: BLWBB 1 – ASV De Dijk 1, uitslag 3-2 (1-0)

Verslag: BLWBB 1 – ASV De Dijk 1, uitslag 3-2 (1-0)

Blauw-Wit Beursbengels 1 – ASV De Dijk 1, uitslag 3-2 (1-0)

Afgelopen zaterdag, na de korte voorbereiding en bekerwedstrijden, de eerste wedstrijd voor de competitie. ASV De Dijk was nog nooit eerder de tegenstander. Het was dus afwachten hoe de krachtsverhoudingen lagen. De beginfase was overduidelijk voor de thuisploeg. Zij zetten goed druk naar voren, maar voorlopig hield de defensie van de gasten stand. Wel bleek dat ASV De Dijk over een team beschikt dat ook, indien mogelijk, de voetballende oplossing zoekt. Daardoor ontstond er een redelijk aantrekkelijk schouwspel. Na een klein half uur braken de Blauw-Witte Bengels de wedstrijd open. Saifeddine el Abid kon aan de zijkant opstomen en zijn voorzet op maat werd door de attente Zion Linger koeltjes binnen gewerkt. Vijf minuten later werd de 2-0, van dezelfde Linger, afgekeurd wegens buitenspel. Zeer dubieus, maar de zeer goed leidende scheidsrechter ter Velde gaf de assistent scheidsrechter van de gasten het voordeel van de twijfel. Blauw-Wit Beursbengels verzuimde daarna de voorsprong te vergroten. Met name Linger was enkele malen zeer ongelukkig in de afwerking. Even voor rust gaven de gasten uit Schellingwoude flink gas en stond de thuisploeg flink onder druk. Een gevaarlijk vrije trap, even buiten de zestienmeter, belandde in de muur en weer even later wist een aanvaller, schuin voor doel, de bal voorlangs te schieten.
Na rust wist Blauw-Wit Beursbengels al heel vlotjes de voorsprong te verdubbelen. De na rust ingevallen Mouad Belhacen wist, met zijn eerste balcontact, listig de bal langs de laatste man te wippen en liet vervolgens ook de prima keepende Ruben Geervliet kansloos. Na tien minuten spelen mocht De Dijk een strafschop nemen, na een overtreding in het strafschopgebied. De penalty werd, in twee instanties, een prooi voor keeper Yassin Roosblad. De gasten waren daarna even de kluts kwijt, maar werden in leven gehouden door doelman Geervliet die de aanvallers van de gastheren, in 1 tegen 1 situaties, steeds de baas was. Zoals zo vaak in dit soort gevallen was het wachten op de tegentreffer. Een kwartier voor tijd kwam die er ook. Een hoekschop werd bij de tweede paal snoeihard binnengekopt door Anouar Lakbila. De spelers van De Dijk waren kennelijk nog aan het feestvieren want een halve minuut later stond de 3-1 op het bord. El Abid stond aan het eind van de snelle aanval en wist de voorzet van invaller Mohammed Moufid op zijn gemak af te ronden. De 4-1 en 5-1 bleven uit, mede doordat wederom grote kansen om zeep werden geholpen. Dat gaf De Dijk weer moed en de slotfase was voorledig voor hen. Helemaal toen Gino Piqué, aanvoerder van Blauw-Wit Beursbengels, het veld moest verlaten na een forse tackle. In minuut 84 werd de aansluiting afgedwongen. Een verre ingooi werd verlengd, waarna de vrijgelaten Sebastiaan van der Linde de 3-2 kon binnenschieten. In de slotfase werd het helemaal hectisch. In een onoverzichtelijke situatie leek namelijk de 3-3 op het bord te komen. Maar net zoals in de eerste helft werd deze treffer afgekeurd op advies van de assistent scheidsrechter, nu van de thuisploeg. De zure afkeuring was natuurlijk aanleiding voor hevige en begrijpelijke teleurstelling van de gasten. Gelukkig liepen de gemoederen niet echt uit de hand.
Derhalve een op karakter afgedwongen en qua kans verhouding toch wel verdiende zege van de thuisploeg. De Dijk kan in principe vertrouwen putten uit het vertoonde veldspel en hoeft zeker niet te wanhopen in het restant van de competitie.

A.s.v Blauw-Wit