Verslag: BLWBB 1 – ASV Arsenal 1 (uitslag 3-1)

Verslag: BLWBB 1 – ASV Arsenal 1 (uitslag 3-1)

De wedstrijd tussen de twee promovendi van afgelopen seizoen was, voorzichtig gezegd, niet erg hoogstaand. Veel foutieve passes en misverstanden aan beide zijden overheersten. In de openingsfase was het eerst de thuisploeg die een kans kreeg. Mickey Wever kopte schuin voor doel in, maar Roemer Gerdes, de jonge keeper van Arsenal, kon de bal tot hoekschop verwerken. Even later een verrassende harde voorzet van de bezoekers, maar helaas voor hen kon de spits de bal slechts schampen, waardoor de bal kansloos over de achterlijn verdween.

Na ruim een kwartier echte opwinding. Tommy Janssen brak door de verdediging heen, maar werd door laatste man Jan Roeters ten val gebracht. Een rode kaart was het gevolg. Terecht, maar natuurlijk wel een zware domper voor Arsenal. Na een klein half uur een schitterende actie van Serginio Eijken, die een verdediger en daarna de keeper dolde en de bal in het doel kon deponeren. De 1-0 was op dat moment wel terecht. Vlak voor rust hadden de Blauw-Witte Bengels hulp nodig van een verdediger om de 2-0 op het bord te zetten. Invaller Daniel Rasche veranderde namelijk een voorzet van Mickey Wever zodanig dat de keeper kansloos werd.

Na rust eenzelfde, onrustig, spelbeeld. Dat werd er voor de thuisploeg niet beter op want ook Giovanni Zebeda kon het veld verlaten, wegens het hinderen van een doorgebroken speler. Na ruim een half uur kwam de aansluitingstreffer op het bord. Een enorm zwakke breedtepas in de verdediging van Blauw-Wit Beursbengels werd onderschept, voorgegeven en vervolgens was het voor Stefan Batista Pereira een koud kunstje om de 2-1 te scoren.

Het was het sein voor Arsenal om er een tandje bij te gooien. De thuisploeg had het flink moeilijk, maar doelman Youssef El Abdallaoui stond, zoals gebruikelijk, op zijn post als het even wat link werd. Een kwartier voor tijd was het toch BLWBB dat de score kon verhogen. Zion Linger schoot venijnig in, waardoor de keeper de bal niet kon klemmen. Erwin Smajic was er als de kippen bij om de 3-1 binnen te tikken.

Het restant van de wedstrijd leverde nog wel een paar kansjes op voor beide teams, maar de verdedigingen en de keepers waren de situatie steeds de baas. In de slotseconde was Mickey Wever nog vlak bij de 4-1 met een schot buitenkant paal, maar dat zou toch wel te veel van het goede zijn geweest. Al met al een uitslag, waar iedereen vrede mee kon hebben.

A.s.v Blauw-Wit