Blauw-Wit Beursbengels 1 – ASV Arsenal 1, uitslag 3-0

Blauw-Wit Beursbengels 1 – ASV Arsenal 1, uitslag 3-0

Wel een beetje een vreemde wedstrijd afgelopen zaterdag. Want maar liefst 8 spelers die ooit voor de Beursbengels zijn uitgekomen waren in de selectie van onze tegenstander opgenomen, waarvan 6 in de basis.

De Blauwe Bengels gingen voortvarend van start. Binnen de 5 minuten hadden we al 3 dotten van kansen gecreeerd, maar helaas werden die jammerlijk gemist. De druk bleef aanhouden en dat leidde tot een vrije trap.

De voorzet leek een makkelijke prooi voor de (invaller) keeper, maar de bal viel uit z’n handen pardoes voor de voeten van Anass Dabachi, die vervolgens alert en koel binnentikte. Uw verslaggever denkt tenminste Anass als doelpuntenmaker te hebben gezien, maar gezien zijn leeftijd en wellicht verminderde oogfunctie kan het ook zo maar een ander geweest zijn.

We lieten in de fase daarna de teugels wat vieren en daardoor kon Arsenal een paar plaagstootjes plaatsen. De wedstrijd kabbelde naar de rust, zonder verder enige noemenswaardige reden tot opwinding.

Na rust werd er een extra spits (Sergio Ommel) voor een verdediger (Luciano Tuur) ingebracht. Sergio had al heel vlot sukses. In de 50e minuut zette Serginio Aweti goed door en zijn voorzet werd uitstekend over de, wegens een blessure noodzakelijke nieuwe/niet, keeper heen in het dak van het doel gekopt. Dat was de genadeklap voor de bezoekers.

Zion Linger bleef een plaag voor de verdediging, maar helaas leidde dit niet tot meer doelpunten. Totdat 20 minuten voor tijd een ongelukkige handsbal leidde tot een (overdreven) rode kaart en een strafschop. Deze werd zeer koelbloedig binnengeschoten door Raoul Darnoud.

Het mag duidelijk zijn dat Arsenal met 10 man helemaal geen potten meer kon breken. Omdat wij enigszins ongeconcentreerd de slotfase uitspeelden werd de 3-0 daarom ook de eindstand.

Groots was het vandaag, hele delen van de wedstrijd, allemaal niet. Aan de instelling was wederom niet veel aan te merken, zodat we er van uitgaan dat onze voetballende kwaliteiten vanzelf weer boven komen drijven.

Mannen….. de derde periode, of een prima plek op de ranglijst (ook nacompetitie?) zou genoeg motivatie moeten geven om vol het restant van de competitie in te gaan. A.s. zaterdag op naar IJmuiden, waar het kwakkelende Stormvogels op ons wacht.

3 punten mee naar huis nemen zou wel lekker zijn en eigenlijk zijn we dat ook aan onze stand verplicht.

A.s.v Blauw-Wit