Verslag: BLWBB 1 – EDO 1, uitslag 5-3 (3-0)

Verslag: BLWBB 1 – EDO 1, uitslag 5-3 (3-0)

De wedstrijd tussen de 2 subtoppers was eigenlijk al binnen 10 minuten gespeeld. Al na 5 minuten wist spits Donovan Mijnals van de thuisploeg, met een fraaie passeeractie, de openingstreffer te fabriceren. 5 minuten later was het Tommy Janssen die na een schitterende aanval, subtiel door Mijnals vrij voor de doelman werd gezet. Zijn schuiver in de verre hoek liet doelman Alex Bindenga van de bezoekers kansloos. In het vervolg bleef Blauw-Wit Beursbengels de bovenliggende partij, maar was erg slordig in de voortzetting van kansrijke aanvallen.

EDO kon zich iets herpakken en wist ook een paar keer dreigend voor het doel van Youssef El Abdallaoui te verschijnen. Na een half uur was spits Mijnals weer heel attent door goed te anticiperen op een te korte terugspeelbal van een van de verdedigers van EDO. Daardoor was hij eerder bij de bal dan de keeper. Op een ogenschijnlijk simpele, maar toch geraffineerde, manier wist hij de keeper te omspelen en vervolgens kon hij vrij eenvoudig de 3-0 binnenschuiven. Vlak voor rust wist EDO bijna te scoren, maar Raoel Darnoud wist de bal weg te koppen, zodat de al richting hoek zwevende El Abdallaoui geen redding hoefde te brengen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Bijna zorgde aanvoerder Tommy Janssen van de Blauw-Witte Bengels hoogstpersoonlijk voor de 3-1, maar zijn terugspeelbal, op de op zijn verkeerde been staande doelman, ging gelukkig voor hem rakelings naast. In minuut 55 snelde Erwin Smajic langs een verdediger die vervolgens zijn been liet staan. Een strafschop was het gevolg. Donovan Mijnals schoot onberispelijk binnen, maar te vroeg inlopen maakte noodzakelijk dat de penalty moest worden overgenomen. Mijnals deed dat wederom uiterst koelbloedig en dat betekende 4-0. Even later wist verdediger Henkie Hasselbaink de bal te onderscheppen en kon opstomen naar het doel van EDO.

Een vlotte combinatie leidde tot een schot dat werd gesmoord. Erwin Smajic was er als de kippen bij om de vrij liggende bal verwoestend in het doel te jagen. Deze 5-0 was kennelijk het sein voor de thuisploeg om er een potje van te maken. Het was eigenlijk wachten op een monsterscore. Slordigheden, apatisch verdedigen en geen oog meer hebben voor medespelers gaf EDO echter de kans om aanvallend weer een beetje dreigend te worden. De 5-1 van Richie Yeboah, 20 minuten voor tijd, leek een eretreffer, maar het onnodige gerommel van de thuisploeg kreeg een steeds nijpender karakter. Een kwaal waar de thuisploeg wel meer last van heeft en zodoende zelf zijn eigen tegenstander wordt.

Een kwartier voor tijd wist Yeboah met een half volley de 5-2 te scoren. 5 minuten voor tijd werd het zelfs 5-3 door verdediger Joes Blakborn. Verder kwamen de bezoekers niet, ondanks dat het spel van Blauw-Wit Beursbengels steeds onzekerder vormen aannam. Al met al kreeg een, in principe, al vroeg besliste wedstrijd daardoor toch nog een beetje spannend slot.

A.s.v Blauw-Wit