Dringende Herhaling!!! Spelregelbewijs vanaf B-Junioren verplicht!!!

Dringende Herhaling!!!   Spelregelbewijs vanaf B-Junioren verplicht!!!

Vanaf aankomend seizoen is het verplicht gesteld voor spelende leden om in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Spelers uit het geboortejaar 1998 hebben afgelopen seizoen de tijd gehad om het spelregelbewijs te halen en zijn in het seizoen 2015/’16 alleen speelgerechtigd als het bewijs is behaald.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Via de website Voetbalmasterz kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/2015 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

Inmiddels hebben de betreffende spelers de persoonlijke brief ontvangen met een inlogcode voor het maken van de eindtoets.

Voor de KNVB én dus ook Blauw-Wit Beursbengels is deze maatregel een serieuze zaak.

Dat blijkt wel uit de aankondiging dat tweedejaars B-junioren in het nieuwe seizoen (als eerste jaars A-junior in het seizoen 2015-2016) NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs NIET hebben gehaald.

De website Voetbalmasterz is al beschikbaar.

Hier vinden jullie alle informatie over het Spelregelbewijs, ook uitleg van de spelregels en een groot aantal leuke oefentoetsen per spelsituatie. Iedereen kan hier gaan oefenen, want voor dat je het weet moet ook jij het KNVB Spelregelbewijs gaan halen.

Zijn er nog vragen of ben je de brief met inloggegevens verloren dan kun je contact opnemen met de secretaris (liesbeth.stricker@planet.nl)

A.s.v Blauw-Wit