Bengeltjes (Mini’s)

rsz_1bengeltjesDe achterliggende gedachte van de bengeltjes is om jongens en meisjes in de leeftijd van ongeveer vijf jaar tot zes jaar op een speelse en simpele manier met voetbal kennis te laten maken.

Mini-voetbal wordt gespeeld op een klein veld met kleine doeltjes en zonder keeper. Dit alles op zeer kindvriendelijke wijze die past bij de leeftijd van de kinderen.

“De mini’s staan dit seizoen 2015-2016 onder de deskundige leiding van John den Hartog en Jeffrey Apau. Tijdens de trainingen maken de bengeltjes op een speelse manier kennis met het fenomeen voetbal.

Zo wordt er onder andere geoefend op dribbelen, schieten en doen ze een onderling partijtje. Dit alles natuurlijk onder veel plezier van de mini’s, maar ook zeker van de ouders.

Indien mogelijk, worden af en toe echte wedstrijdjes georganiseerd waar de bengeltjes een wedstrijdje spelen tegen andere mini teams.

Wanneer een bengeltje de basisprincipes van het voetbal onder de knie heeft en (meestal) ouder is dan vijf jaar, zal hij of zij de bengeltjes verlaten en doorstromen naar de F-pupillen om vervolgens op zaterdag te spelen in een echte competitie.

Nieuwe spelers, vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden zijn altijd van harte welkom. Het is altijd mogelijk om een aantal keer geheel vrijblijvend mee te trainen om vervolgens te bepalen of het voetballen bevalt en leidt tot lidmaatschap of dat het bij de kennismaking blijft.

Mocht u uw kind ook willen opgeven voor bengeltjes of mocht u verdere informatie willen dan kunt u contact opnemen via de jeugdmail.

Hieronder de brochure van de KNVB over voetbal bij de mini pupillen.

4x4-14x4-24x4-34x4-4