Verslag: Bekerwedstrijd BLWBB 2 – SDZ 2

Verslag: Bekerwedstrijd BLWBB 2 – SDZ 2

Afgelopen zaterdag moesten de tweetjes, om 13.00 uur, voor de bekeraantreden tegen SDZ 2. Zonder de aanwezigheid van leider Willem Storm. Willem was afwezig wegens bijzonder droevige familieomstandigheden. Namens de hele club sterkte gewenst Willem.

De wedstrijd kende een bizarre voorbereiding. Door de ontdekking van asbest op het complex kregen wij bericht van SDZ dat wij ons ergens anders moesten omkleden en ook zelf water meenemen. Uiteindelijk bleek er toch een kleedkamer beschikbaar en was ook wel water te verkrijgen. Wie dat wilde kon na afloop een (koude) douche nemen. Bleef een rare situatie natuurlijk.

Van de 16 opgeroepen spelers waren er 2 afgemelde geblesseerden en waren nog eens twee spelers niet speelgerechtigd. Dat maakte eigenlijk niets uit, want zij kwamen sowieso niet opdagen. Datzelfde gold voor nog een speler. Laten we (nog) geen namen noemen, want er is ook nog een mogelijkheid dat de betreffende personen niet eens wisten dat zij moesten voetballen.

Al met al hadden we precies 11 spelers beschikbaar. De wedstrijd tegen de constant vloekende, en uit Engelsen bestaande, tegenstander begon voortvarend. Vlot combinerend werd de geroutineerde tegenstander onder druk gezet. De 0-1 kwam voort uit een prima aktie van Ronald van de Meent, die vanaf de achterlijn een perfecte voorzet losliet, waarna Ferry Sarabi de bal simpel binnen kon knikken. De eerste helft werd het 1-1, 2-1 voor (prachtige goal van Kevin Maduro) en vervolgens 2-2 wat ook de ruststand was.

De tweede helft werd mede vanwege de drukkende warmte moeilijker. Wel een 3-2 voorsprong door Anass Dabachi, die een schitterende dieptepass van Kevin op waarde wist te schatten en vervolgens fraai de keeper omspeelde. Daarna werd het door te veel ruimte weggeven 3-3 en 4-3 voor SDZ. Dat was Rolph Droste kennelijk een doorn in het oog en hij wist in de ultieme slotfase een weggewerkte corner schitterend vanaf 30 meter binnen te volleren.

A.s.v Blauw-Wit