Verslag: Bekerwedstrijd UVS 1 – BWBB 1 (uitslag 3-2)

Verslag: Bekerwedstrijd UVS 1 – BWBB 1 (uitslag 3-2)

De wedstrijd afgelopen zaterdag tegen het Leidse UVS heeft een wel heel bijzonder wedstrijdverloop gehad. De start was flitsend van onze kant, maar in de 8ste minuut werden we verrast door een lange bal vanuit de achterste lijn van UVS. De bal viel precies tussen twee van onze verdedigers, waardoor de spits schitterend afrondde. Een tegenvaller, maar gelukkig konden we al snel profiteren van een misverstand in de defensie van UVS.

Erwin Smajic reageerde heel attent op een terugspeelballetje en wist vervolgens heel beheerst en koelbloedig de keeper te verschalken.
Het vervolg van de wedstrijd leek warempel een echte soap, met de scheidsrechter in de hoofdrol. De man bleek ineens eigen regels te hebben uitgevonden. Onze spelers kregen namelijk te horen dat de “dingen hier anders gingen” (in West 2 nemen wij aan).

De gevolgen werden al na een kwartier duidelijk. Een opstootje, na een stevig duel, was voor de scheidsrechter aanleiding om Giovanni Boezerman met rood van het veld te sturen. Een licht duwtje werd zo wel heel zwaar gestraft, maar het bijzondere was dat geen van de toch ook enigszins opgewonden UVS spelers werd bestraft. Toch wisten we met 10 man op voorsprong te komen. Een doorkopbal werd door onze spits Donovan Mijnals op waarde geschat en met een simpele voetbeweging werd de bal langs de keeper in het doel getikt. Tot aan de rust wisten we vrij eenvoudig op de been te blijven, al drong UVS wel wat aan.

De tweede helft kunnen we niet meer serieus nemen. Het was een superleuk duel, met veel inzet, maar eigenlijk heel sportief. Werkelijk alle (lichte) overtredingen leverden nu een gele kaart aan onze kant op. In totaal 9, waarvan 2 keer aan dezelfde speler, dus ook 2 keer rood. Het was wachten op de 2-2, die ook viel uit een twijfelachtige strafschop De 3-2 viel, na een overtreding op een van onze verdedigers die daardoor kansloos was. Dat er doorgespeeld mocht worden was niet eens meer verbazingwekkend.

Al met al een wedstrijd, die je eigenlijk geen wedstrijd mag noemen. Zelfs supporters van UVS zochten na het eindsignaal hoofdschuddend de kantine op. Zelfs zij vonden het optreden van de leidsman buiten alle proporties. Kennelijk heeft de man een bloedhekel aan alles wat uit Amsterdam komt, anders is zijn gedrag niet te verklaren.

NASCHRIFT:

Bovenstaand verslag is kritisch geschreven uit teleurstelling en frustratie over het verloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. De eerlijkheid gebiedt te erkennen dat wij ook de hand in eigen boezem moeten steken. Hoewel veel beslissingen, naar onze mening, dan wel niet terecht, of overdreven waren moeten wij ook onze zelfbeheersing gebruiken en niet overdreven reageren (in woord en gebaar) op de beslissingen. De scheidsrechter is ook maar een mens en daarom kunnen we ons voorstellen dat in de hectiek van de wedstrijd zijn ene beslissing weer gevolgen heeft voor de andere. Ook uw verslaggever zal voortaan proberen om zich ook in de plaats van de scheidsrechter te verplaatsen.

A.s.v Blauw-Wit