Bekerwedstrijd: BLWBB za 1 – Kolping Boys zo 1 (uitslag 2-2)

Bekerwedstrijd: BLWBB za 1 – Kolping Boys zo 1 (uitslag 2-2)

Een redelijk aantrekkelijk wedstrijd tussen Blauw-Wit Beursbengels (zaterdag 2e klasse) en Kolping Boys (zondag 2e klasse).
De bezoekers waren over het algemeen wat steviger, dus enigszins fysieker, terwijl de thuisploeg het voornamelijk van technisch spel moet hebben. De wedstrijd golfde lekker op en neer. Na ruim een kwartier kwam Kolping Boys op voorsprong. Jochem Berkhout wist met een simpele voetbeweging een vanaf de achterlijn gegeven voorzet binnen te werken. De thuisploeg zette daarna een offensief in en wist tot enkele kansjes te komen. Pas vlak voor rust kwam dan toch de gelijkmaker van de Amsterdammers. Zion Linger werd aan de zijkant vrijgespeeld door Gino Piqué en vanaf bijna de achterlijn wist hij toch de doelman te verschalken. Een zeer fraaie treffer. De 1-1 met de rust was overeenkomstig de verhoudingen.
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Ook nu kansjes over en weer. Tien minuten voor tijd leek Blauw-Wit Beursbengels de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Ismael Kartodimedjo (voorheen Ismael Markelo) werd via een slim steekballetje bediend door Erwin Smajic. Zijn inzet werd eerst nog gekeerd door de keeper, maar in de rebound wist hij de bal, al koppend, toch in het doel te werken. Vlak voor tijd werd toch de gelijkmaker geforceerd door Kolping Boys. Een discutabele treffer, want verdediger Jessey Tuffour werd wel heel opzichtig omver geduwd. Tot overmaat van ramp verdween de bal vervolgens via zijn rug in het eigen doel. Al met al wel een gelijkspel waar beide ploegen mee konden leven.

A.s.v Blauw-Wit