Verslag: Bekerwedstrijd BLWBB 1 – Buiksloot 1

Verslag: Bekerwedstrijd BLWBB 1 – Buiksloot 1

Het eerste elftal moest in de late namiddag (17.00 uur) aantreden tegen dvc Buiksloot (zo) 1. De wedstrijd werd een moeizame. Dat kwam omdat de bezoekers uit Amsterdam Noord al vlot op een 0-1 voorsprong kwamen. Wij begonnen wat te gemakzuchtig. Kennelijk zat de 6-1 nederlaag van Buiksloot tegen Ajax (za) 2 in ons hoofd en dachten we wel even aan een makkelijke overwinning.

Dat neemt niet weg dat we vrijwel de gehelde eerste helft de aanval hebben gezocht. Het wilde echter maar niet lukken om te scoren. Foutieve keuzes en een beetje pech waren de oorzaken van de 0-1 achterstand bij rust. De tweede helft was helemaal voor de Blauw Witte Bengels. Buiksloot kwam helemaal niet meer in het stuk voor en het was wachten op onze treffers. Dat duurde echter nog vrij lang. Pas 20 minuten voor tijd werd de ban gebroken.

Een half weggewerkte hoekschop werd uitgerekend door een meegekomen verdediger tot treffer gepromoveerd. Raoul Darnaud was de maker van de zeer verdiende gelijkmaker. Vijf minuten voort tijd konden we ook nog de winst binnenslepen. Randje buitenspel mocht Tommie Janssen doorgaan en de bal breed leggen naar de volkomen vrijstaande Zion Linger.

Zion kon natuurlijk niet missen en deed dat ook niet. Pluspunt was het blijven geloven in een goed resultaat. Als we ook nog eens zo voor elkaar blijven knokken dan kunnen we met onze brede selectie een alleraardigst seizoen tegemoet gaan. Als we a.s. woensdag de 2-0 voorsprong tegen Ajax kunnen vasthouden gaan we in de beker een ronde verder.

Misschien rolt er dan wel een uiterst aantrekkelijke tegenstander uit de bus.

A.s.v Blauw-Wit