Verslag: Bekerwedstrijd BWBB 1 – ROAC 1 (uitslag 0-1)

Verslag: Bekerwedstrijd BWBB 1 – ROAC 1 (uitslag 0-1)

De tweede bekerwedstrijd van de Bengels, tegen ROAC uit Rijpwetering, kende een weinig verheffende eerste helft. Beide ploegen waren aftastend, dan wel behoedzaam. De hoogtepunten waren zeldzaam. Zo kabbelde de wedstrijd uiterst vriendelijk naar de rust toe.

In de tweede helft werd door beide partijen de voorzichtige speelstijl overboord gezet. De thuisploeg was dan wel de eerste helft wat frivoler geweest dan de bezoekers, maar nu moest de defensie van Blauw-Wit Beursbengels af en toe flink op z’n tellen passen. Gelukkig stond onze jonge en debuterende doelman Mostafa Youssef telkens op de juiste plaats.

Tien minuten voor tijd was hij kansloos toen een aanvaller van ROAC (ondanks wanhopig vlaggen voor buitenspel van onze grensrechter) wel alert reageerde terwijl onze verdedigers even aarzelden. Uiterst koel wist deze van de geboden ruimte gebruik te maken en kon daardoor simpel onze doelman verschalken.

Even later een enorme kans op de gelijkmaker, maar helaas had invaller (en net terug van een stage in de Verenigde Staten) Zion Linger nog niet genoeg minuten in de benen om zijn schot de juiste richting mee te geven. In de resterende slotfase probeerden we nog wel de gelijkmaker te produceren, maar de overtuiging en krachten waren kennelijk opgesoupeerd.

We zijn nu kansloos voor de volgende ronde, maar om de competitie goed in te gaan zullen we zaterdag, in Alkmaar tegen Alkmaarsche Boys, toch wel een aardige prestatie willen neerzetten. Als we compleet zijn kunnen we hopelijk deze tegenstander goed partij geven.

A.s.v Blauw-Wit