Verslag: ASV Arsenal 1 – BLWBB 1, Uitslag 0-4 (0-2)

Verslag: ASV Arsenal 1 – BLWBB 1, Uitslag 0-4 (0-2)

De buurtderby tussen ASV Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels werd al heel vlot opengebroken. In de 2e minuut namelijk wist Mickey Wever van de bezoekers over links door te breken. Zijn voorzet leek een makkelijke prooi voor de lange verdedigers van de thuisploeg, maar daar was ineens de kleine Mohammed Moufid die iedereen aftroefde en de bal wist terug te leggen op Erwin Smajic. Die twijfelde geen moment een via een rare stuit werd doelman Danny de Lange kansloos gelaten. De 0-1 bleek tevens de opmaat voor een werkelijk fantastische eerste helft van de bezoekers. De ene na de andere flitsende aanval deed het Arsenal duizelen. De thuisploeg bleef echter wel op de been en kon af en toe ook nog eens voor het doel van de bezoekers voor gevaar zorgen. 10 minuten voor rush was het verdediger Serginio Eijken die een bal op eigen helft onderschepte. Wat volgde was een onnavolgbare rush door middenveld en verdediging van Arsenal. Voor doelman de Lange bleef Eijken ook uiterst relaxt, want een simpele schuiver betekende 0-2. Even later werd bijna de 0-3 bijgeschreven door spits Donovan Mijnals, maar zijn kopbal na een snoekduik ging rakelings over.
Na rust werd het spel rommeliger. Evenals in de eerste helft werd er ook in de 2e helft snel gescoord. Een individuele aktie van Donovan Mijnals werd ruw onderbroken door een haakbeweging. De bal ging volkomen terecht op de stip. Mijnals ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper het bos in. Deze 0-3 was de beslissing. Arsenal ging gehaast en opportunistisch op zoek naar de aansluiting. Kwam daardoor ook wat beter in de wedstrijd, mede omdat Blauw-Wit Beursbengels wat hautain ging spelen. Toch waren de kansen niet talrijk. Invaller Max Cox had de 1-3 op de schoen, maar de plotseling voor zijn voeten vallende bal werd door hem ongelukkig geraakt. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de thuisploeg. Aanvoerder en middenvelder Tommy Janssen werd richting doel gestuurd. Een schijnbeweging bracht hem langs de keeper en vervolgens was het een koud kunstje om de bal in het doel te deponeren.
Al met al een ruime en volkomen verdiende overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels. Mede door de andere uitslagen bleek het een mooie dag voor Blauw-Wit Beursbengels, want zij staan nu alleen op de tweede plaats. Deze positie is aan het eind van de competitie, door de periodetitel van BOL, genoeg voor een plaatsje in de nacompetitie.

A.s.v Blauw-Wit