Verslag: AMVJ 1 – BLWBB 1 (uitslag 2-2)

Verslag: AMVJ 1 – BLWBB 1 (uitslag 2-2)

Blauw-Wit Beursbengels heeft zaterdag in de eerste helft het beste voetbal van het seizoen laten zien. Thuisploeg AMVJ werd werkelijk op alle plekken van het veld afgetroefd door de geconcentreerde Blauw Witte Bengels. Al na 10 minuten leidde dit tot de openingstreffer van de bezoekers. Een werkelijk schitterend uitgevoerde aanval was de aanleiding. Erwin Smajic zette namelijk Zion Linger met een uitmuntende dieptepas richting doel. Voor de doelman uitgekomen behield Linger het overzicht door de bal rustig op zij te leggen, waardoor de mee opgekomen Serginio Eijken de bal heel rustig in het lege doel kon schuiven. In het vervolg van de eerste helft bleef het overwicht van Blauw-Wit Beursbengels. AMVJ kwam na een half uur tot slechts een kans, maar de voorzet belandde achter de mee opgekomen aanvallers. Op slag van rust werd het dan toch 2-0. Na een scrimmage, waarin de bal door Giovanni Boezerman tegen de paal werd geschoten en Micky Wever de bal weer kon inschieten restte verdediger Robin Meerhoff niets anders dan de bal, als een volleerde keeper uit de hoek te boksen. Uiteraard een strafschop en een rode kaart voor Meerhoff. Spits Erwin Smajic schoot de bal in de benedenhoek en hoewel keeper Maksim van Ingen in de goede hoek dook was de bal te hard en te zuiver ingeschoten. Dit betekende een volkomen verdiende 0-2 ruststand.
In de rust was vriend en vijand het erover eens dat de tweede helft, gezien het spelbeeld in de eerste helft en met 11 tegen 10, een makkie zou worden voor de bezoekers. Het “appeltje eitje” zou het echter heel verrassend niet worden. AMVJ kwam namelijk de tweede helft als herboren uit de kleedkamer. Niets te merken van een man minder, want inzet vergoed heel veel. Omdat Blauw-Wit Beursbengels totaal verrast werd was de aansluitingstreffer al snel een feit. Nonchelant verdedigen gaf Rene Boer van AMVJ de gelegenheid om de 1-2 binnen te schieten. Blauw-Wit Beursbengels ging steeds chaotischer spelen -hadden ineens ook last van het abominabele grasveld- en ook liepen diverse spelers kennelijk met de gedachte dat 80% inzet ook wel voldoende zou zijn om de overwinning veilig te stellen. Nou dat gebeurde mooi niet, want in het vervolg van de wedstrijd bleef AMVJ domineren. De 2-2 kon door Milan de Wijs op de lijn worden binnengelopen, nadat keeper Youssef el Abdallaoui eerst nog een paar reddingen kon verrichten, bij een scrimmage voor zijn doel.
Blauw-Wit Beursbengels, nu echt wakker geschrokken, probeerde wanhopig om het tij te keren, maar, ondanks enkele kansjes voor beide partijen, bleef de 2-2 ook de eindstand.
Weer was maar eens gebleken dat je met veel inzet en werklust toch een resultaat kan behalen tegen een tegenstander die denkt dat de buit binnen is en daardoor veel te gemakzuchtig aan het voetballen is. A.s. zaterdag staat voor Blauw-Wit Bengels de wedstrijd tegen runner-up (2de plaats) ZOB op het programma. Hopelijk is dan wel iedereen 90 minuten bij de les.

A.s.v Blauw-Wit