Verslag: AMVJ 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-0)

Verslag: AMVJ 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-0)

De wedstrijd afgelopen zaterdag tegen AMVJ was er een om heel gauw te vergeten. Al vanaf de eerste minuut zagen de toeschouwers dat de Blauw-Witte Bengels totaal niet in een goed ritme zaten.

Het kan toch niet zo zijn dat de groene grasmat onwennig aanvoelde? (raar genoeg geldt dat andersom kennelijk wel). AMVJ vocht daarentegen vanaf het eerste fluitsignaal met hart en ziel voor elke bal. Ze hadden dan wel pas 3 puntjes uit 5 wedstrijden, maar 3 gelijke spelen zegt ook dat deze ploeg niet zo makkelijk te verslaan is.

Al met al bleven de kansen schaars. De Bengels kregen 2 kansen, uit individuele acties, maar de doelman van AMVJ greep steeds prima in. Aan de andere kant kon de thuisploeg, ondanks enkele dreigende aanvallen ook geen potten breken. De 0-0 ruststand kon de aanwezige toeschouwers die de harde wind en regenachtig weer hadden getrotseerd dan ook niet echt verwarmen. Na rust hetzelfde onrustige spel van de bezoekers.

AMVJ kon al vrij snel in de tweede helft de score openbreken. Een voorzet belandde enigszins gelukkig voor de voeten van Daan van Hees en vervolgens was ook doelman El Abdallaoui volstrekt kansloos bij deze open kans, praktisch op de doellijn. Doelman Abdallaoui kon zich in de eerstvolgende fase wel onderscheiden met enige fraaie ingrepen, anders was AMVJ verder uitgelopen. Nu bleef Blauw-Wit Beursbengels geloven in een beter resultaat.

Ondanks flink aandringen kon AMVJ redelijk eenvoudig de voorsprong verdedigen. Deze dag zouden de bezoekers nog wel een paar uur door kunnen voetballen, maar een doelpunt zouden ze waarschijnlijk niet hebben gemaakt. Na de uitstekende start van de competitie van Blauw-Wit Beursbengels zal deze domper de heren weer even met de beentjes op de grond hebben gezet. In deze competitie zijn helemaal geen gemakkelijke tegenstanders.

Een kans op herstel volgt a.s. zaterdag tegen mede promovendus uit onze competitie, ASV Arsenal.

A.s.v Blauw-Wit