Verslag: Amstelveen 1 – BWBB, uitslag 1-3 (en periodetitel veilig gesteld)

Verslag: Amstelveen 1 – BWBB, uitslag 1-3 (en periodetitel veilig gesteld)

Amstelveen Heemraad stribbelt flink tegen, maar toch winst Blauw-Wit Beursbengels via hattrick Zion Linger.

Blauw-Wit Beursbengels heeft op de een, of andere manier altijd moeite met het stugge Amstelveen Heemraad. Afgelopen zaterdag werd het echter flink in het zadel geholpen doordat Zion Linger al in de eerste minuut de bal subtiel kreeg aangespeeld door Donovan Mijnals en zijn rush naar doel kon besluiten met een strakke schuiver langs de keeper. De 0-1 gaf veel vertrouwen, waardoor de thuisploeg flink achteruit werd gedwongen. Na een kwartiertje spelen werd dan ook de 0-2 op het bord gezet. Ondanks vele fraaie aanvallen was er wel enige hulp van de defensie van Amstelveen nodig. Een voorzet van Micky Wever stuiterde precies tussen een verdediger en de doelman in en daardoor kon Linger de bal binnenwerken. Geheel volgens de huisstijl van Blauw-Wit Beursbengels werd daarna vergeten om de wedstrijd koel voort te zetten. Frivoliteiten alom, maar de individuele akties stierven wel in schoonheid. Amstelveen kreeg daardoor enige moed en kon daardoor steeds meer uit de schulp kruipen. Een voorzet van Amstelveen werd uiterst ongelukkig beroerd door Serginio Eijken, waardoor de bal in het doel verdween. Doelman Youssef El Abdallaoui was volkomen kansloos. De 1-2 gaf de thuisploeg nog meer energie en omdat Blauw-Wit Beursbengels slordig bleef spelen leek het de problemen over zichzelf afroepen.
Na rust een zelfde spelbeeld. Als Blauw Witte Bengel supporter hield je af en toe de adem in. Ook omdat de gevaarlijke aanvallers niet meer tot een rust brengende treffer leken te komen. Tot een kwartier voor tijd Linger weer de diepte werd ingestuurd door Mijnals. Schuin voor doel liet hij de doelman kansloos met een geweldig schot in de verre hoek. Protesten wegens buitenspel (volgens mij vergissen veel toeschouwers zich in de snelheid van Linger, waardoor het altijd buitenspel lijkt) leidden tot een opstootje voor het doel van Amstelveen. Grootste slachtoffer van het vuurtje opstoken van de doelman was Henkie Hasselbaink. Hij wist zich wat al te onbeheerst in de kluwen van spelers te manifesteren. Dat leidde tot een directe rode kaart en dat mag een ervaren rot als Hasselbaink eigenlijk niet (meer) overkomen. Het laatste kwartier met 10 man wisten de bezoekers het spel uiterst effectief te controleren, zodat de overwinning niet in gevaar kwam. Het kon het zich zelfs permitteren om een paar dotten van kansen om zeep te helpen. Omdat ook Amstelveen een paar mogelijkheden aan zich voorbij liet gaan was de 1-3 uiteindelijk een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na afloop was het een bijkomende verrassing dat, door alle andere uitslagen in de competitie, Blauw-Wit Beursbengels zeker is van een periodetitel. Welke is nog even afwachten en hangt af van de uitslagen van de laatste wedstrijden

A.s.v Blauw-Wit